Press "Enter" to skip to content

ULTIMA ORA: Anuntul oficial despre romanul infectat cu coronavirus

Romanul infectat cu temutul coronavirus, aflat pe nava izolata in portul japonez Yokohama, are 41 de ani, provine din judetul Arges, si lucra in restaurantul navei, alaturi de sotia lui.

Cei de la spitalul unde este ingrijit, sub stricta supraveghere, spun ca nu are o forma grava si refacerea lui depinde, pe langa tratament, de sistemul sau imunitar. Alte 43 de persoane de pe vas au primit ieri diagnosticul si nici unul dintre ceilalti 16 romani de la bord nu se afla printre ei.

Romanul de 41 de ani, angajat la bordul navei Diamond Princess, a fost internat intr-un spital din Yokohama, sub stricta supraveghere.

Emanuel Soare, prefect de Arges: „Persoana este intr-adevar din judetul Arges. Pana nu se va incheia, pana nu se va vindeca, speram in acest sens, cetateanul nu va fi adus in Romania.”

Romanul s-a imbolnavit dupa ce a intrat in contact cu mai multi pasageri, din cauza meseriei care il obliga sa le acorde asistenta.

Cheryl Molesky, pasagera: „Angajatii poarta masca si manusi atunci cand ne aduc mancarea, iar noi ne spalam pe maini inainte sa mancam, ca sa eliminam eventualii germeni.”

Ambasada noastra in Japonia a transmis ca tine legatura cu pacientul, dar si cu ceilalti 16 romani de pe nava de croaziera. Pentru oamenii aflati in carantina la bord timpul trece extrem de greu.

Shigeru Omi, fost director al OMS: “Nava devine un mediu propice pentru raspandirea infectiei, asa ca oamenii ar trebui debarcati cat mai repede.”

De vineri, autoritatile japoneze pare ca au schimbat strategia si turistii care nu au semnele bolii, au fost debarcati spre fericirea lor. Chiar si asa, ingrijorarea persista la bord, potrivit stirileprotv.ro

David Abel, pasager pe Diamond Princess: „Suntem bine. Ne simtim bine, suntem un pic obositi si asta din cauza lipsei de somn din timpul noptii. Asta pentru ca auzim ca unele cupluri, in special cele de 80 de ani, sunt despartite – si asta se intampla in fiecare zi, iar acum se intampla la toate categoriile de varsta.”

O alta nava de croaziera s-a aflat aproape doua saptamani in voiaj fortat pe mare. Vasul, cu peste 2.200 de oameni la bord, a primit permisiunea sa ancoreze intr-un port din Cambodgia dupa ce alte cinci porturi asiatice nu i-au dat voie sa acosteze, de teama ca pasagerii sa nu raspandeasca virusul. Autoritatile au testat 20 de persoane si, pentru ca nimeni nu manifesta simptomele infectiei cu noul coronavirus, pasagerii au fost lasati sa debarce.

Pasager: „Foarte bine, a fost foarte bine la bordul navei. A fost o inchisoare aurita.”

Pasager: „Au facut o treaba excelenta acolo (pe Westerdam), o treaba excelenta. Tara dumneavoastra (Cambodgia) a facut o treaba excelenta, o treaba minunata. Va multumim foarte mult, apreciem foarte mult.”

Pasagerii vor pleca spre tarile de origine pe cheltuiala companiei care detine nava. Printre ei sunt si romani – 9 pasageri si 8 membri ai echipajului.

Romania tot anunta ca isi va lua masuri de precautie la portile de intrare in tara, pnetru a micsora riscul ca un bolnav cu coronavirus sa ajunga in orasele romanesti si sa imbolnaveasca alte persoane.

La Otopeni vor fi instalate cele mai multe scanere termice – 5 dintr-un total de 35. Asadar, restul aeroporturilor internationale vor fi dotate cu cate 2 astfel de aparate care ajuta la depistarea calatorilor suspectati ca ar fi infectati cu periculosul virus.

Orice persoana care vine dintr-o zona de focar va intra in carantina pentru 14 zile, spun reprezentantii Ministerului Sanatatii, timp in care i se vor face teste.

Comments are closed.