S-a stins la «URGENTE», dupa ce medicul i-a spus ca nu e o urgenta. In urma autopsiei, Mihai a aflat care a fost cauza mortii tatalui sau

Un tanar de 38 de ani din Constanta a povestit desprea o tragedie trasa la indigo cu cea a femeii care s-a stins, la inceputul lunii februarie, dupa ce a asteptat 16 ore pe holul sectiei de Urgenta din Spitalul Judetean Constanta. Cazul a avut loc in septembrie 2019, insa familia barbatului a vrut acum ca povestea acestuia sa fie cunoscuta de toata lumea.

Femeia, de 70 de ani, este adusa de Ambulanta, introdusa pe cod verde (urgenta relativ usoara) si moare din cauza unor afectiuni pulmonare netratate de medici in timp util.

Barbatul, de 70 de ani, este adus tot de Ambulanta, introdus pe acelasi cod verde, si moare tot din cauza unor afectiuni la plamani ignorate de medici prea mult timp.

Ambii pacienti isi alerteaza familiile, spunandu-le ca se simt tot mai rau, ca nu sunt bagati in seama de nimeni si ca ”nu se descurca cu medicii”. Rudele le vin in ajutor si abia cand ele isi ies din fire, cei doi primesc atentia personalului medical. Niciunul nu mai traieste astazi.

Citeste si articolul :   Alerta Alimentara in Romania! Carne de pasare infestata cu Salmonella. Zeci de tone de produse contaminate au fost retrase

Abandonat pe o targa

Este 26 septembrie 2019, pe la apus, cand un barbat de 70 de ani din Constanta incepe sa simta dureri puternice in piept si picioare. Abia mai poate respira cand suna la 112. E ora 17:00, o echipa a ambulantei ajunge acasa, il consulta si ii spune ca trebuie sa mearga la spital.

Stefan Ochiulet locuieste chiar langa Spitalul Judetean, asa ca la 17:21 personalul de pe ambulanta il preda deja celui de la Urgenta. E putin cam mult spus ca barbatul a fost predat la Urgenta pentru ca, de fapt, a fost lasat pe targa, in afara sectiei. Trec astfel trei ore pana cand Stefan Ochiulet va fi consultat prima data.

Pana atunci, insa, starea barbatului se agraveaza, dar nicio asistenta, niciun medic, nimeni nu il intreaba nici macar de complezenta cum se simte, desi omul ruga cu insistenta sa fie consultat, spunand oricui trecea pe langa el ca se simte tot mai rau: ”Asteptati, ca o sa fiti chemat”, i s-a raspuns timp de trei ore.

Citeste si articolul :   Guvernul a promis transport gratuit elevilor: Legea nu rezolva problema rutelor interjudetene

In timpul asta, lui Stefan Ochiulet i se completeaza doar o fisa medicala, iar in timpul trierii urgentelor i se distribuie codul verde, ceea ce inseamna ca era considerat drept o urgenta mai degraba usoara decat grava.

Timpul de asteptare depasit de trei ori

Seara, barbatul isi cheama fiul in ajutor, spunandu-i ca nu se descurca singur si ca nu este bagat in seama de nimeni. Baiatul ajunge intr-un suflet la spital si isi iese din fire, intra in biroul unei asistente si ii spune ca a fost incalcat protocolul de urgenta, conform caruia pacientii care primesc codul verde trebuie sa fie consultati in maximum 60 de minute. In cazul tatalui sau, timpul de asteptare prevazut de protocol fusese depasit deja de trei ori.

Citeste mai multe pe libertatea.ro