Press "Enter" to skip to content

Ce arata autopsia copilului care s-a stins dupa o anestezie la dentist, in Pitesti.

Medicii de la IML au incheiat in vineri dimineata autopsia si spun ca sunt necesare alte seturi de investigatii toxicologice, de durata.

Potrivit unor surse medicale consultate de Stirile PRO TV, baiatul a murit din cauza unei insuficiente multiple de organe. Anestezia i-a provocat un stop cardio-respirator, in urma caruia a fost resuscitat. Medicii au reusit sa ii reporneasca inima, insa creierul sau a stat prea mult fara oxigen.

Cauza exacta a mortii va fi anuntata in cateva saptamani, atunci cand investigatiile histo-patologice si toxicologice vor fi gata.

Pe de alta parte, acest caz tragic deschide cutia Pandorei privind sedarea efectuata fara autorizatii, in unele clinici private.

La Pitesti, anchetatorii incearca sa afle ce a provocat oprirea inimii baietelului de 4 ani dupa anestezia generala.

Nicolae Argesanu, prim procuror: „Vor fi audiate toate persoanele care au fost implicate in activitatea medicala, precum si apartinatorii victimei.”

Reprezentantii cabinetului au reactionat pe o retea sociala. Intr-un mesaj postat pe internet spun ca isi doresc mai mult ca oricine sa inteleaga ce s-a intamplat si ca asteapta rezultatele anchetelor. “Speram din tot sufletul ca vor aduce raspunsurile pe care toata lumea le asteapta si ca nu vor lasa loc de alte interpretari”, au punctat acestia.

Directia de Sanatate Publica face acum controale in toate clinicile din zona.

Luminita Titu, purtator de cuvant DSP Arges: „In judetul Arges nu exista cabinete medicale dentare autorizate cu anestezie terapie intensiva.”

Acest episod tragic starneste reactii in toata tara. Exista un vid in legislatie, spun chiar si stomatologii care au actele in regula pentru compartimente de terapie intensiva. Nu exista o lista nationala cu ce le trebuie pentru asemenea proceduri.

Citeste mai multe pe stirileprotv.ro

Comments are closed.