Doua persoane suspecte de coronavirus sunt tinute in carantina intr-un loc secret din Bucuresti. Anuntul facut de Primarul Capitalei:

Doua persoane care sunt suspecte de infectie cu noul tip de coronavirus sunt tinute in carantina, in Bucuresti, intr-o locatie secreta pusa la dispozitie de Primaria Capitalei.

Anuntul a fost facut de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care a precizat ca locatia are o capacitate de 100 de persoane, insa in aceste momente se afla doar doua, care vor sta acolo timp de 14 zile.

”Am pus la dispozitie o locatie pentru persoanele care trebuie sa fie carantinate in aceasta perioada timp de 14 zile. Locatia a fost pusa la dispozitie de catre Primaria Capitalei. Este un secret de serviciu, nu pot sa va dau adresa, asa am stabilit spre binele acestor persoane care trebuie sa stea in carantina 14 zile si al persoanelor care vor veni in continuare in tara si vor avea nevoie de un spatiu, in primul rand securizat, un spatiu adecvat, primitor, cu imbracaminte, alimente, obiecte de ingrijire personala, astfel incat sa se simta in siguranta”, a sustinut Firea.

Citeste si articolul   Doi vecini au ucis, împreună, 76.000.000 de oameni. ”Beau cafeaua calm, citeau ziare, fumau pipe"

De asemenea, ea a declarat ca identitatea celor doua persoane este secreta.

”Capacitatea totala a acestei locatii este de 100 de persoane, speram sa nu fie nevoie”, a mai spus Firea.

Edilul a precizat ca deciziile cu privire la carantinarea acestor persoane sunt coordonate de secretarul de stat, Raed Arafat, iar in locatia respectiva sunt duse persoanele care se intorc in tara din zone in care a fost confirmata prezenta virusului si prezinta simptomele specifice.

Peste 900 de oameni au murit din cauza coronavirusului, scrie a1.ro

Numarul deceselor provocate de coronavirus a depasit 900, intr-o singura zi au pierzandu-si viata 97 de persoane, conform CNN.

Comisia pentru sanatate publica din China a anuntat duminica seara ca inca 97 de persoane au murit din cauza coronavirusului, bilantul deceselor ajungand la 908.

Acestoa li se adauga cele doua persoane care au murit in Hong Kong si in Filipine.

In China, numarul cazurilor de imbolnavire este de 40.171, in timp ce in afara Chinei bilantul este de 539 de persoane.

Citeste si articolul   Cine sunt politicienii care i-au recomandat lui Alexandru Cumpănașu să renunțe la a mai face presiuni