Press "Enter" to skip to content

Sofia Kenin, noua campioana de la Australian Open 2020

Americanca Sofia Kenin (21 de ani, locul 15 WTA) a cucerit, astazi, titlul la Australian Open. Jucatoarea din SUA a triumfat pentru prima data in cariera intr-un turneu de Mare Slem.

Sofia Kenin a dispus in finala de la Melbourne de iberica Garbine Muguruza (26 de ani, 32 WTA), in trei seturi, scor 4-6, 6-2, 6-2.

Tanara americanca a inceput slab finala, iar iberica si-a adjudecat setul cu 6-4. Desi parea ca partida se indreapta in favoarea jucatoarei din Spania, Kenin a controlat aproape in urmatoarele doua seturi. De partea cealalta, Garbine Muguruza nu s-a mai putut ridica la nivelul adversarei. De luni, Sofia Kenin va urca pe locul 7 WTA, iar Muguruza pe pozitia 16 in ierarhia mondiala.

„E primul meu discurs, o sa incerc sa fac ce pot. O felicit pe Garbine, sigur o sa o mai vedem in finale. Visul meu a devenit realitate, nu pot descrie ce simt. Am lucrat din greu. Daca aveti un vis, urmati-l si el va deveni realitate! Multumesc echipei mele, sponsorilor si organizatorilor!”, a declarat Sofia Kenin, dupa finala.

Pe parcursul turneului de Mare Slem de la Melbourne, Sofia Kenin a cedat doar doua seturi, unul in finala si altul in „optimi”, scrie evz.ro

Comments are closed.