Virusul din China a ajuns in Europa. 3 cazuri de infectare, confirmate. Care sunt simptomele

Trei cazuri de infectare cu virusul din China au fost depistate in Franta, a anuntat vineri seara ministrul francez al Sanatatii, Agnès Buzyn, conform cotidianului Le Figaro.

Un al treilea caz a fost confirmat in Franta, la Bordeaux, potrivit Sky News, care citeaza Ministerul Sanatatii din Franta.

Un caz a fost confirmat in Paris, iar altul in Bordeaux.

„Pacientul din Bordeaux are 48 de ani, a revenit din China, a trecut prin orasul Wuhan, a avut primele simptome pe 23 ianuarie. A avut contact cu zeci de persoane de cand a revenit in Franta”, a declarat Agnès Buzyn.

Despre pacientul din Paris nu se cunosc detalii. „Stim ca a fost in China, dar nu stim daca a fost in orasul Wuhan”, a precizat ministrul francez al Sanatatii, citat de Mediafax.

„Probabil ca exista si alte cazuri de infectii in Europa”, a subliniat Agnès Buzyn.

Conform celui mai recent bilant anuntat de autoritatile chineze, 26 de persoane s-au stins din cauza virusului aparut in orasul Wuhan. In total, au fost confirmate 830 de cazuri in China.

Citeste si articolul   ULTIMA ORA! Meteorologii au facut anuntul: Ce se intampla cu vremea in urmatoarele zile

Coronavirusurile sunt o familie de virusuri care si-au primit numele de la felul in care arata la microscop: sunt sferice, iar membranele lor sunt acoperite cu tepi ce formeaza un fel de “coroana”.

Infectiile cu coronavirus pot provoca maladii respiratorii – unele dintre ele pot fi severe si chiar mortale, precum MERS (Sindromul respirator din Orientul Mijlociu) si SARS (Sindromul Acut Respirator Sever), iar altele mult mai blande, precum racelile comune.

Infectiile cu coronavirus pot avea o gama larga de simptome, inclusiv febra, tuse si dificultati respiratorii. Cazurile severe pot provoca pneumonie, sindrom acut respirator sever, insuficienta renala si deces.