Ingrasamant natural pentru rosii – Asa poti obtine o recolta bogata si gustoasa

Daca te-ai saturat de legume si fructe ce contin chimicale, propriul ingrasamant natural este exact ceea ce iti trebuie

1. Gunoiul de pasare

Gunoiul de pasare este un ingrasamant ce nu afecteaza cultura de rosii atat de mult cat un ingrasamant mineral complex care contine mult azot si fosfor. Gunoiul prospat de pasare diluat cu apa este foarte eficient. Se umple 1/3 dintr-o galeata de 10l cu gunoi de pasare, apoi se toarna apa pana la margini.

Amestecul se lasa la aer curat pentru aproximativ 7-10 zile, iar apoi se dilueaza 500 ml de amestec in 10 l de apa. Lichidul obtinut se toarna printre randuri, folosindu-se aproximativ 5-6l la 1m².

Si gunoiul uscat de pasare se poate folosi ca ingrasamant pentru rosii. Se toarna 10l de apa peste 500 grame de gunoi, se acopera ermetic recipientul cu folie de plastic ca sa nu se evapore azotul, iar amestecul se infuzeaza timp de aproximativ 3-5 zile, amestecandu-se zilnic.

Citeste si articolul   11 lucruri pe care bărbații le fac atunci când sunt cu adevărat îndrăgostiți

Apoi solutia se amesteca cu apa in proportii de 1:20 si se toarna cate 0,5-1l sub fiecare tufa.

2. Gunoiul de grajd

Este bine ca solutia de gunoi de grajd sa fie inlocuita si cu alte remedii naturiste. Este un ingrasamant ce se prepara din 1/2 galeata de gunoi plina cu apa, care apoi se acopera cu un capac si se lasa pentru o saptamana la loc cald. Mai apoi, infuzia obtinuta se amesteca bine si se dilueaza cu apa in proportii de 1:10.

Se folosesc cate 0,5-1l de fertilizant sub fiecare tufa.

3. Urzicile

Urzica este o planta bogata in azot, potasiu si fier. Se umplu 2/3 din recipient cu urzici, apoi se toarna apa, dar nu pana la margini, se pune un capac si se lasa la macerat pentru aproximativ 7-10 zile la loc cald.

Cand incep sa fermenteze, 1l de infuzie se dilueaza in 10l de apa, iar cu solutia obtinuta se uda rosiile sub radacini, folosindu-se cate 1-2l la fiecare planta. Este un ingrasamant care nu se foloseste des. Lunar, se realizeaza cate 2 fertilizari cu urzica.

Citeste si articolul   Cum poti obtine mai multi butasi de trandafiri in doar 5 zile