Alerta la Aeroportul Otopeni! Virusul chinezesc ar fi ajuns si in Romania. Un pasager a fost internat de urgenta

Un barbat a fost luat cu ambulanta de la Aeroportul Otopeni si dus la Institutul Matei Bals, cu suspiciunea de a fi infectat cu virusul  din China.

Barbatul de origine israeliana se intorcea din Tel Aviv, sambata dupa-amiaza. Cand a ajuns la Aeroportul Otopeni, a inceput sa aiba simptome asemanatoare cu cele produse de coronavirusul din China. A fost preluat imediat de medici si transportat la Institutul de Boli Infectioase Matei Bals din Bucuresti, unde a fost internat de urgenta.

Pacientul a fost in China acum cateva luni

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, a declarat ca pasagerul nu este afectat de coronavirus, ci are simptome de gripa, potrivit mediafax.ro. Israelianul ar fi fost in China, dar acum 2-3 luni.

Coronavirus a ajuns in Europa

Virusul aparut prima data intr-un oras din China, se raspandeste tot mai mult in intreaga lume. Au fost confirmate primele cazuri intr-o tara din Europa.

Agnes Buzyn, ministerul Sanatatii din Franta, a confirmat vineri primele trei cazuri de coronavirus din Europa: doua in Paris si altul in Bordeaux.

Citeste si articolul   Primele informatii de la IML! Ce s-a descoperit la autopsia Cristinei Topescu!

Coronavirusul a facut ravagii in China, unde s-au inregistrat peste 800 de bolnavi. Tara se afla in alerta: 10 orase au fost inchise, iar transportul in comun a fost suspendat.