Sarbatoare pentru crestini, astazi, Sf. Eftimie cel Mare! Rugaciunea care te ajuta sa te vindeci sau sa primesti ajutor divin

Sarbatoare importanta pentru crestini! Pe data de 20 ianuarie, in calendarul ortodox este pomenit Sfantul Eftimie cel Mare, marcat cu cruce neagra.

Sfantul Eftimie cel Mare a trait pe vremea imparatului Gratian. S-a nascut in Melitina, in cuprinsul mitropoliei Armeniei, din pantece sterp si neroditor, ca si sfantul Ioan Botezatorul. Venirea sa pe lume a reprezentat o adevarata minune pentru cei doi parinti ai sai.

Numele Eftimie semnifica in greaca „voie buna”, nume ales la scurt timp dupa ce „un glas de sus” i-a anuntat pe parinti ca rugaciunile lor au fost ascultate si vor avea un copil, deci sa „se bucure si sa fie cu voie buna”.

RUGACIUNE CATRE SFANTUL EFTIMIE CEL MARE

O, Sfinte Preacuvioase Parinte Eftimie, mare nevoitorule si cald folositorule, apuca inainte cu sfintele tale rugaciuni cele catre milostivul Dumnezeu, roaga-te, imblanzeste-L, fa-L milostiv noua celor ce cadem cu umilinta la tine, cela ce din pruncie te-ai dat pe tine Domnului, ranindu-te de focul dragostei Lui, ai parasit toate desertaciunile lumesti ca pe niste gunoaie, Lui ai urmat cu toata dragostea, iubindu-L mai mult decat pe toate bunatatile cele trecatoare ale lumii acesteie.

Citeste si articolul   6 simptome ale CANCERULUI DE COLON pe care nimeni nu le baga in seama

Pentru ca luminandu-ti ochii sufletului tau, cu toata inima ai slujit ca un inger in trup, Lui, care te-a si preamarit dupa multele tale trude si osteneli cu darul minunilor Sale in viata si dupa moarte, caci asa preamareste Dumnezeu pe cei ce-L maresc cu lauda si fapte bune.

Asadar, Sfinte Preacuvioase Parinte Eftimie, ca cel ce in cer fiind neincetat te rogi cu Preacurata Maica a lui Dumnezeu si cu toti sfintii pentru intarirea sfintelor lui Dumnezeu Biserici, a bunilor conducatori si a supusilor lor, ca sa asculte de legile tarii, pentru intarirea fratilor si a tot clerul ortodox si cinul calugaresc si pentru mantuirea tuturor dreptcredinciosilor crestini din toata lumea, roaga-te si pentru noi ca sa fim aparati de vrasmasii vazuti si nevazuti, fii solitor si rugator pentru noi catre Domnul Dumnezeu.

Izbaveste-ne de toata ispita neasteptata si de muncile cele vesnice, ca sa aflam mila in ziua Infricosatei Judecati si sa ne invrednicim acelor nespuse bunatati, privind si preamarind Lumina cea preadulce si desfatata a fetei Preamilostivului Dumnezeu, a Tatalui si a Fiului si a Sfantului Duh in veci. Amin.

Citeste si articolul   Maria Constantin nu l-a uitat pe Marcel Toader. Ultima sotie, gest EMOTIONANT in ziua înmormântării