Press "Enter" to skip to content

Doliu in lumea medicala! S-a stins un reputat medic chirurg: „O personalitate de prim rang in domeniul chirurgiei cardiovasculare” Dumnezeu sa-l odihneasca

Doliu in lumea medicala. Medicul chirurg Vasile Candea s-a stins. „O personalitate de prim rang in domeniul chirurgiei cardiovasculare, un profesionist desavarsit, dascal pentru mai multe generatii si medic iubit de pacientii sai, care a salvat mii de vieti”, au transmis reprezentantii Ministerului Sanatatii.

„Regretam trecerea in nefiinta a reputatului general (r) prof.dr. Vasile Candea, eminent chirurg roman, presedinte al Societatii Romane de Chirurgie Cardiovasculara, presedinte de onoare al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania, director al Institutului de Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu si Centrului de Boli Cardiovasculare al Armatei, autorul a peste 750 de lucrari stiintifice, comunicate si publicate in reviste de specialitate din tara si de peste hotare sau la congrese, simpozioane nationale sau internationale”, se arata intr-un comunicat de presa transmis, marti, de MS.

„Lasa in urma o viata de munca, rodnica si elevata, insufletita de vocatie si pasiune, dedicata cunoasterii stiintifice. A fost un privilegiu pentru mine sa ma numar printre elevii domnului profesor. Transmit condoleante familiei indurerate. Dumnezeu sa il odihneasca!”, se arata in comunicatul semnat de conf. univ. dr. Horatiu Moldovan, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Vasile Candea

I-a salvat mana lui Helmuth Dukadam

Vasile Candea este omul care i-a salvat mana si posibil viata portarului Helmuth Duckadam, in 1986, la doua luni dupa finala de la Sevilla, printr-o operatie complicata la bratul drept.

„De la Arad, Duckadam a fost adus in Capitala cu un avion militar, trimis special sa-l transporte in Bucuresti. Helmut avea un anevrism axilar, in zona de la subratul drept. Trebuia taiata si inlaturata sectiunea afectata din artera care pleaca de la aorta, trece pe sub git si apoi coboara pe brat. Daca nu ajungea la timp, sa oprim si sa scoatem cheagul, se punea problema amputarii miinii”, isi amintea renumitul chirurg, potrivit observator.tv

Comments are closed.