Cresc pensiile! La cat va ajunge punctul de pensie in acest an? Anuntul oficial

Deputatul PNL, Cristina Traila, una din apropiatele premierului Ludovic Orban, a facut joi seara clarificari extrem de importante cu privire reclacularile care vor fi facute in noua lege a pensiilor, pe care liberalii vor sa o adopte, in locul celei in vigoare.

”Exista o lege in vigoare. Asa cum a spus Premierul, o vom respecta, ma refer la majorarea punctului de pensii. Dar exista si pensiile speciale, reglementate printr-o adevarata paleta de acte normative, care trebuie coroborate”, a spus Traila, intr-o emisiune televizata.

”Trebuie sa existe un singur act normativ care sa reglementeze pensiile. In plus, exista inechitati care trebuie reparate”, a declarat deputata liberala, la Digi 24 Tv.

”Exista pensionari care primesc foarte multi bani, dar si unii, nu putini la numar, care beneficiaza de sume foarte mari, ca urmare a pensiilor speciale”, a adaugat ea.

In privinta nenumaratelor acuze venite dinspre PSD, ai carui reprezentanti sustin ca Guvernul liberal va taia pensiile, Cristina Traila a declarat:

”Pensionarii nici macar nu mai trebuie atinsi, din acest punct de vedere. Am spus-o foarte clar, de nenumarate ori, ca nu vom taia pensiile. Discutia cu nevoia unei noi legi a pensiilor, pe care PNL o va inainta, a readus in prim plan acuzele privind taierile de pensii. Nici nu se pune problema.”, a dat asigurari reprezentanta PNL.

Citeste si articolul   ULTIMA ORA! Schimbare importantă în dosarele de pensii! Anuntul Noului ministru al Muncii

De altfel, atat Premierul Ludovic Orban, cat si Presedintele Klaus Iohannis au aratat ca guvernarea PNL nu ia in calcul taierea pensiilor.”Este o lege utila in conditiile in care foarte multi pensionari si conducatori de institutii publice semnaleaza inegalitati si inechitati in actuala lege a pensiilor (…) asta nu este o chestiune care sa se poata rezolva nici intr-o luna, nici in doua. Sunt convins ca Guvernul Orban va face o analiza serioasa, atenta a chestiunilor si in masura in care va fi nevoie de o noua lege se va discuta la momentul potrivit” a declarat joi presedintele Klaus Iohannis, cu privire la noua lege a pensiilor.

Cat va creste punctul de pensie?

„Din nou ma intorc la programul de guvernare si acolo scrie foarte clar ca plata drepturilor salariale legale in vigoare, precum si a drepturilor de pensie este garantata conform dispozitiilor legale in vigoare. Deci, da, raspunsul este categoric, aplicam Legea pensiilor in formula actuala, care prevede majorarea punctului de pensie cu 40% din septembrie. Intotdeauna am sustinut cresterea puterii de cumparare, a veniturilor pentru toti romanii, fie ca sunt in sistemul public, in sistemul de economie privata sau la pensie. Asta e o promisiune pe care am hotarat sa o respectam”, a afirmat Danca potrivit fanatik.ro

Citeste si articolul   ALERTA la granita de vest. Ungaria a montat garduri ELECTRIFICATE, migrantii ar putea ajunge in Romania: