Anunt despre varsta de pensionare: Acesti romani ar putea iesi la pensie la 70 de ani

Premierul a vorbit despre varsta de pensionare, aceasta ar putea creste pentru o anumita categorie de romani.

Anuntul a fost facut de premierul Ludovic Orban, in contextul adoptarii legii care interzice cumulul de pensie cu salariul in sectorul bugetarilor.

Primul ministru considera ca varsta de pensionare ar trebui sa creasca pentru anumite categorii de angajati, el a dat ca exemplu profesorii si medicii.

Acestia vor putea opta pentru de a lucra pana la varsta de 70 de ani.

“Sunt domenii de activitate in care angajatii ar trebui sa decida ei daca se pensioneaza. Sa se mareasca vârsta de pensionare, de la 65 la 70 de ani.“In medicina sau educatie de exemplu. Sa decida ei, adica sa nu vina cu sistemul asta sa fie la mila unui director de scoala sa li se prelungeasca sau nu pe un an de zile dreptul de a profesa”, a declarat premierul Orban.

“Nu e normal ca persoane care s-au pensionat si beneficiaza de pensie sa beneficieze si de un venit din sectorul public. Aici este vorba de a nu permite ca cineva care s-a pensionat – si e vorba de multi care s-au pensionat la 40 si ceva de ani din politie sau alte structuri si care dupa ce s-au pensionat si au dobândit niste pensii mari mai cumuleaza si venituri in sectorul public”, a spus Ludovic Orban, potrivit kanald.ro

Citeste si articolul   Alerta Extrema: Ce mesaj au trimis autoritatile pe telefoane