Press "Enter" to skip to content

Veste trista pentru soferii care raman fara permis! Ce sunt obligati sa faca

Soferii din Romania primesc o lovitura dupa ce Comisia de Transporturi a dat vot negativ unui proiect de lege important pentru toti conducatorii auto! Iata ce vor fi obligati sa faca:

Proiectul de lege ce a primit vot negativ prevedea ca soferii sa aiba posibilitatea de a-si alege perioada de suspendare a permisului. Astfel, soferii sunt obligati sa respecte regulile actuale, neavand posibilitatea de-a alege perioada calendaristica in care sa aiba permisul suspendat, scrie A1.ro

Comisia de Transporturi a respins acest proiect cu 10 voturi pentru respingere, trei impotriva si doua abtineri. Votul a fost dat dupa ce au avut loc dezbateri pe margine acestui subiect. Ionut Mosteanu, deputatul USR, a spus ca un astfel de demers se indeparteaza de scopul legii, acela de a sanctiona abaterile.

Nici Guvernul nu a fost de acord cu adoptarea acestei propuneri legistative, lucru intarit de reprezentantul guvernului in sedinta de la Comisia de Transporturi.

Ce se intampla daca ramai fara permisul auto

Dupa sedinta de marti, proiectul de lege va ajunge in Camera Deputatilor pentru votul final.

Pe 19 septembrie, Senatul a adoptat tacit o propunere legislativa prin care conducatorii auto ar putea sa isi aleaga dintr-un an calendaristic perioada de suspendare a permisului auto, atunci cand aceasta se face pentru o incalcare minora a regulii de circulatie.

„In cazul suspendarii provizorie a permisul auto, conducatorul auto poate sa-si aleaga perioada suspendarii, potrivit faptei contraventionale pe care a savarsit-o. Conducatorul auto poate sa-si aleaga perioada suspendarii, potrivit faptei contraventionale pe care a savarsit-o, intr-o perioada de 365 de zile de la data savarsirii faptei contraventionale”, arata proiectul de lege adoptat tacit de Senat.

 

Comments are closed.