ULTIMA ORA! Creste salariu minim de la 1 ianuarie. Cu cat se va majora

Creste salariul minim pe economie! Lucrul acesta se intampla de la 1 ianuarie 2020. De la aceasta data, salariul minim brut ajunge la 2.230 de lei lunar, de la 2.080 de lei cat este in prezent. Aceasta inseamna o crestere a salariului minim net cu 83 de lei, de la 1.263 de lei cat e acum, la 1.346 de lei, scrie fanatik.ro

Creste salariul minim pe economie!

Un alt amanunt interesant este acela ca salariul minim pentru angajatii care au absolvit studii superioare si care au minimum un an vechime in domeniul studiilor superioare absolvite ramane la nivelul de 2.350 de lei in anul 2020, potrivit proiectului de Hotarare de Guvern consultat de Economica.Sindicatele vor o majorare mai substantiala si au avansat formule de calcul diferite de cea a guvernului. Nu a fost de acord premierul. Guvernul propune o valoare de 2.230 lei, in timp ce Cartel Alfa doreste 2.260 lei, iar BNS 2.284 lei. Sindicalistii nu sunt de acord nici cu metoda de calcul a salariului minim propusa de guvern.

Citeste si articolul   Maria Constantin nu l-a uitat pe Marcel Toader. Ultima sotie, gest EMOTIONANT in ziua înmormântării

De la 1 ianuarie acesta se majoreaza cu 83 de lei
„Primul lucru, inflatia este calculata pentru luna octombrie si nu intelegem ca discutam de inflatia anuala care trebuie sa fie tinuta cont; al doilea element productivitate.

Dumneavoastra luati productivitatea pe persoana ocupata in formula respectiva si, din punctul nostru de vedere, ar trebui sa fie discutata productivitatea orara a muncii salariale, pentru ca discutam, in general, de salariati”, a spus linderul sindical Hossu.

„Am retinut dorinta unora de a ne baza pe prognoze, pe anul care urmeaza, va dau numai un exemplu: bugetul pe 2019 a fost construit pe o prognoza de crestere economica de 5,5% si in realitate cresterea economica pe 2019 probabil va fi in jur de 4%”, a zis si Ludovic Orban.