Curs valutar BNR azi, 4 decembrie 2019.

Noul curs valutar al BNR de azi, 4 decembrie 2019, arata cotatiile principalelor monede ale lumii, potrivit fanatik.ro. Afla cu cat sunt cotate euro, dolarul american, lira sterlina, francul elvetian, dar si la ce pret a ajuns gramul de aur.

Curs valutar 4 decembrie pentru euro

Moneda europeana a inregistrat ieri o usoara scadere fata de valoarea afisata de Banca luni, 2 decembrie. Astfel, euro a ajuns la 4,7762 lei fata de 4,7777 lei. Valoarea euro este influentata de o serie de factori, printre care inflatia de export si tranzactiile interbancare.

Curs valutar 4 decembrie pentru dolar
4,3143 lei a fost cotatia de ieri pentru moneda americana. Valoarea a fost in scadere, caci luni dolarul a inregistrat un pret de 4,3378 lei. Si aceasta moneda este influentata in cursul de schimb de rata inflatiei ori de deciziile luate de marile corporatii sau banci listate la bursa.

Curs valutar pentru lira britanica

Lira sterlina a crescut ieri cu 0,0005 bani fata de valoarea afisata in ziua anterioara. Astfel ca a ajuns la 5,5970 lei. Moneda britanica a cunoscut o serie de fluctuatii in cursurile de schimb mai ales dupa decizia englezilor de a iesi din Uniunea Europeana.

Citeste si articolul   Creste sau nu pretul painii? Declaratiile Ministrului Agriculturii

Curs valutar 4 decembrie 2019. Cu privire la celelalte monede, iata care sunt valorile afisate ieri: francul elvetian – 4,3584 lei, 100 de forinti maghiari – 1,4382 lei, dolarul canadian – 3,2430, iar leul moldovenesc a atins 0,2478 lei.

Cursul valutar este afisat in fiecare zi in jurul orei 13:00 de Banca Nationala a Romaniei. Valorile monedelor sunt afisate in fiecare zi lucratoare, de luni pana vineri, iar pentru zilele de sambata si duminica se pastreaza valoarea afisata vinerea.

Acelasi lucru este valabil si in zilele de sarbatoare, in liberele de la stat: se pastreaza cotatiile afisate in cea mai recenta zi lucratoare. Astfel ca, de Craciun, de pilda, vor fi valabile cotatiile afisate la data de 23 decembrie.

Cursul valutar este determinant pentru romanii care au rate la banca. Acestea se calculeaza in functie de valorile la zi afisate de banci.

Moneda euro a crescut in ultima vreme si a fost pe punctul de a atinge 4,8 lei. Aici se remarca o serie de factori, pe langa cei politici, printre care enumeram o rata a inflatiei care e posibil sa depaseasca pragul de 4%.

Citeste si articolul   O nouă dramă în familia Ilenei Ciuculete! E vorba de fiul artistei