ANM a facut anuntul! Cum va fi vremea pana pe 15 decembrie 2019. Cand va ninge in fiecare zona a tarii

Temperaturile scad drastic la inceputul acestei saptamani in toata tara, insa dupa data de 7 decembrie vremea se va incalzi usor, se arata in prognoza publicata luni de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), potrivit kfetele.ro

Meteorologii au emis prognoza meteo valabila pentru perioada 2 – 15 decembrie, pentru fiecare zona a tarii. Iata ce temperaturi se vor inregistra in urmatoarele doua saptamani:

In Banat, intervalul va debuta cu vreme rece, mai ales in cursul noptilor, astfel ca se vor inregistra temperaturi maxime de 2 – 6 grade si minime intre -6 grade si -1 grad, in medie. In intervalul 7-10 decembrie, procesul de incalzire a vremii va determina valori diurne de 7 – 10 grade si nocturne de 0 – 4 grade, mediat regional. Ulterior, temperatura va avea variatii de la o zi la alta, iar estimarile prognostice indica situarea valorilor in jurul sau chiar peste cele normale in a doua decada a lunii decembrie. Vor fi precipitatii mixte la inceputul intervalului, iar probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va creste din nou in cea de-a doua saptamana.

In Crisana, vremea va fi rece in prima parte a intervalului cand se vor inregistra, in medie, temperaturi maxime de la 1 grad la 5 grade, respectiv minime intre -6 si -2 grade. In perioada 7-10 decembrie, incalzirea vremii va determina valori diurne de 5 – 10 grade si nocturne ce vor oscila intre 0 si 3 grade. Pana la sfarsitul intervalului de referinta, vor fi variatii termice de la o zi la alta, dar in ansamblu se estimeaza un regim termic usor peste cel normal in a doua decada a lunii decembrie. La debutul perioadei de referinta vor fi precipitatii mixte, dupa care probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi, din nou, in crestere in cea de-a doua saptamana.

Citeste si articolul   Jean Paler la un pas de moarte! E internat de urgenta la Fundeni! A lesinat in casa iar acum inima lui functioneaza doar la 30%! Medicii fac eforturi disperate sa-l tina in viata!

In Transilvania, intervalul va debuta cu o vreme rece, in special dimineata si noaptea, cand minimele vor fi negative in toata regiunea si se vor situa intr-un ecart mediu intre -8 si -3 grade. Totodata, valorile diurne vor fi, in general, cuprinse intre de 0 si 4 grade. Ulterior, incalzirea vremii va determina, in perioada 7-10 decembrie, inregistrarea unor temperaturi mediate regional cuprinse intre 4 si 8 grade, ziua, si de la -2 grade la 1 grad, noaptea. Pana la sfarsitul intervalului de prognoza, estimarile indica o probabilitate mai mare pentru un regim termic caracterizat de valori – mai ales cele maxime – peste cele normale in a doua decada a lunii decembrie. La inceputul intervalului vor fi predominant ninsori, iar probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va creste din nou in cea de-a doua saptamana.

In zona Maramuresului, va fi o vreme rece in primele zile, cand in medie se vor inregistra temperaturi maxime de 0 pana la 4 grade si minime intre -8 si -4 grade. Din data de 7 decembrie, vremea se va incalzi determinand valori diurne de 5 – 8 grade si nocturne de la -3 grade la -1 grad. Dupa data de 10 decembrie, vor fi variatii termice de la o zi la alta, dar in ansamblu se estimeaza un regim termic caracterizat de valori usor peste cele normale in a doua decada a lunii decembrie. La inceputul intervalului va ninge, iar probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va creste din nou dupa data de 8 decembrie.In Dobrogea sunt asteptate precipitatii dupa 10 decembrie
In Moldova, primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme relativ rece, cu temperaturi maxime de 2 – 5 grade, respectiv minime intre -5 si -3 grade. Incalzirea vremii din perioada 7-10 decembrie va determina inregistrarea unui ecart mediu diurn de 5 – 8 grade si nocturn de la -2 la doua grade. Ulterior, temperatura va avea variatii de la o zi la alta, iar prognoza indica situarea acestora in jurul sau chiar peste cele normale in a doua decada a lunii decembrie. La inceputul intervalului vor fi mai ales ninsori si lapovita, apoi probabilitatea de aparitie a precipitatiilor slabe cantitativ va fi din nou in crestere incepand cu data de 10 decembrie.

Citeste si articolul   La 19 ani, Adina cântărea doar 17 kilograme! Torționarul ei, propria-i soră, o hrănea doar cu lapte și zahăr

In Dobrogea, vremea va fi in racire la inceputul intervalului, astfel ca se vor inregistra, in medie, temperaturi maxime cuprinse intre 2 – 7 grade si minime intre -2 si 3 grade. In perioada 7-10 decembrie, incalzirea treptata a vremii va determina valori diurne de 8 – 11 grade si nocturne de 2 – 5 grade. Dupa acest interval, temperatura va avea variatii de la o zi la alta, iar estimarile indica situarea acestora peste cele normale in a doua decada a lunii decembrie. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai mare dupa data de 10 decembrie.

In regiunea Munteniei, pana in jurul datei de 6 decembrie, vremea va fi rece, mai ales dimineata si noaptea, cu temperaturi minime de la -5 si zero grade, mediat regional, in timp ce maximele se vor incadra intre doua si 6 grade. In perioada 7-10 decembrie, incalzirea treptata a vremii va determina valori diurne de 8 – 11 grade si nocturne ce vor oscila intre 2 si 5 grade. Ulterior, temperatura va avea variatii de la o zi la alta, iar estimarile indica situarea acestora peste cele climatologic specifice in a doua decada a lunii decembrie. La inceputul intervalului, local vor fi ploi, lapovita si trecator ninsori slabe cantitativ, iar probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va creste din nou dupa data de 10 decembrie.

Citeste si articolul   El este tânărul omorât de viitoarea soacră, în Argeş. Femeia l-a înjughiat pe Marian, ca să-şi salveze fiica

In Oltenia, vremea va fi in racire in prima parte a intervalului, cu valori termice apropiate de cele climatologic specifice, maxime de 3 – 6 grade si minime intre -6 si -1 grad, in medie. In perioada 7-10 decembrie, vremea se va incalzi determinand valori diurne de 6 – 11 grade si nocturne de la -2 la doua grade. Pana la sfarsitul intervalului de referinta, vor fi variatii termice de la o zi la alta, dar in ansamblu se estimeaza un regim termic caracterizat de valori usor peste cele normale in a doua decada a lunii decembrie. La inceputul intervalului vor fi precipitatii slabe, mixte, iar probabilitatea de aparitie a acestora va creste, din nou, dupa data de 10 decembrie.

La munte, la inceputul intervalului, va fi o vreme rece, cu valori medii cuprinse intre -6 si -2 grade, ziua, si intre -12 si -8 grade, noaptea. Intre 6 si 10 decembrie, valorile termice, in special cele diurne, vor fi in crestere, astfel ca maximele se vor incadra intre 2 si 6 grade, iar minimele intre -5 si -1 grad, in medie. Va ninge la inceputul intervalului, iar probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va reaparea incepand cu data de 10 decembrie.