ULTIMA ORA! Meteorologii au emis o avertizare de ninsori, polei si viscol! Ce se intampla cu vremea in urmatoarele zile

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) au trimis, astazi, o avertizare meteo de ninsori, polei, viscol si vreme rece pentru urmatoarele zile.

Potrivit meteorologilor, in intervalul luni, 2 decembrie, ora 07.00 – marti, 3 decembrie, ora 10.00, in mare parte din tara temperaturile vor fi foarte mici.

INFORMARE METEOROLOGICA

Fenomene vizate: ninsori la munte, precipitatii predominant sub forma de ninsoare in nord si in centru, depuneri de polei, intensificari ale vantului, vreme rece

Interval de valabilitate: 02 decembrie, ora 07:00 – 03 decembrie, ora 10:00
Zone afectate: conform textului

In intervalul mentionat, aria precipitatiilor va cuprinde regiunile din vestul, nordul si centrul tarii. In Maramures, Transilvania, nordul Crisanei si al Moldovei treptat vor predomina ninsorile si local, mai ales dupa orele amiezii, se va depune strat de zapada. In Banat, in sudul Crisanei si in centrul si sudul Moldovei la inceput va ploua, apoi se vor semnala precipitatii mixte. In cursul noptii de luni spre marti (2/3 decembrie) si in dimineata zilei de marti, precipitatii slabe sub forma de ploaie, lapovita si trecator ninsoare se vor semnala si in regiunile sudice. Local vor fi depuneri de polei.

Citeste si articolul   Donald Trump a discutat cu Vladimir Putin despre eventuala participare a acestuia la summitul G7

La munte va ninge si se va depune strat de zapada, mai consistent in Carpatii Occidentali si in nordul Orientalilor.

Vantul va sufla tare la munte, mai ales pe creste, unde rafalele vor depasi 70…80 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Intensificari trecatoare ale vantului vor fi pe spatii mai mici si in celelalte zone, cu viteze in general de 45…55 km/h.

In prima parte a saptamanii, vremea se va mentine rece mai ales dimineata si noaptea, cu precadere in jumatatea de nord a teritoriului.

In functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice, Administratia Nationala de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.