Press "Enter" to skip to content

Este oficial! SE MARESC alocatiile. Legea a fost promulgata!

Dupa ce initiativa legislativa a fost dezbatuta si votata in Senat luna trecuta, presedintele Klaus Iohannis a promulgat aceasta lege, scrie fanatik.ro

Klaus Iohannis a promulgat legea majorarii alocatiilor copiilor

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis a promulgat legea conform careia alocatia copiilor se va majora cu rata inflatiei. Majorarea urmeaza sa intre in vigoare de anul urmator. Legea in cauza vizeaza completarea art. 3 alin. (1) din Legea nr. 61/1993, in sensul introducerii unei norme privind majorarea valorii alocatiei cu indicele anual de inflatie pentru a mentine cuantumul acesteia la aceeasi valoare de piata.

„Cuantumul alocatiei de stat pentru copii se majoreaza anual cu 100% din rata medie anuala a inflatiei, incepand cu data de 1 ianuarie 2020”, se arata in actul normativ, scrie digi24.ro. Prin urmare, de anul viitor alocatiile se vor mari gradual si vor acoperi rata inflatiei. „Am reusit! Inca o victorie pentru copiii Romaniei! Alocatiile copiilor vor creste anual din ianuarie 2020”, a scris Robert Sighiartau pe contul sau de Facebook.

Alocatiile copiilor au fost majorate ultima data in martie 2019

„Parlamentul Romaniei a votat in unanimitate propunerea mea legislativa de indexare a alocatiilor de stat pentru copii cu rata inflatiei. Din 2020, anual, alocatiile vor creste pentru a acoperi inflatia si pentru a le asigura copiilor o alocatie cat mai decenta. Ma bucur ca am reusit sa duc pana la capat cele doua proiecte. A fost greu, dar s-a terminat cu bine. Multumesc tuturor parintilor si copiilor pentru sustinere!”, a completat Robert Sighiartau.

In luna februarie a anului curent plenul Parlamentului a adoptat un amendament la Legea bugetului care prevedea majorarea alocatiilor incepand cu data de 1 martie. Prin urmare, alocatia a crescut de la 84 de lei la 150 de lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 18 ani. Totodata, a crescut si alocatia copiilor sub 2 ani, de la 200 la 300 de lei.

loading...

Comments are closed.