Este oficial! SE MARESC alocatiile. Legea a fost promulgata!

Dupa ce initiativa legislativa a fost dezbatuta si votata in Senat luna trecuta, presedintele Klaus Iohannis a promulgat aceasta lege, scrie fanatik.ro

Klaus Iohannis a promulgat legea majorarii alocatiilor copiilor

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis a promulgat legea conform careia alocatia copiilor se va majora cu rata inflatiei. Majorarea urmeaza sa intre in vigoare de anul urmator. Legea in cauza vizeaza completarea art. 3 alin. (1) din Legea nr. 61/1993, in sensul introducerii unei norme privind majorarea valorii alocatiei cu indicele anual de inflatie pentru a mentine cuantumul acesteia la aceeasi valoare de piata.

„Cuantumul alocatiei de stat pentru copii se majoreaza anual cu 100% din rata medie anuala a inflatiei, incepand cu data de 1 ianuarie 2020”, se arata in actul normativ, scrie digi24.ro. Prin urmare, de anul viitor alocatiile se vor mari gradual si vor acoperi rata inflatiei. „Am reusit! Inca o victorie pentru copiii Romaniei! Alocatiile copiilor vor creste anual din ianuarie 2020”, a scris Robert Sighiartau pe contul sau de Facebook.

Citeste si articolul   Nu te grabi, alege inelul care îți place si vezi ce scrie pe el.

Alocatiile copiilor au fost majorate ultima data in martie 2019

„Parlamentul Romaniei a votat in unanimitate propunerea mea legislativa de indexare a alocatiilor de stat pentru copii cu rata inflatiei. Din 2020, anual, alocatiile vor creste pentru a acoperi inflatia si pentru a le asigura copiilor o alocatie cat mai decenta. Ma bucur ca am reusit sa duc pana la capat cele doua proiecte. A fost greu, dar s-a terminat cu bine. Multumesc tuturor parintilor si copiilor pentru sustinere!”, a completat Robert Sighiartau.

In luna februarie a anului curent plenul Parlamentului a adoptat un amendament la Legea bugetului care prevedea majorarea alocatiilor incepand cu data de 1 martie. Prin urmare, alocatia a crescut de la 84 de lei la 150 de lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 18 ani. Totodata, a crescut si alocatia copiilor sub 2 ani, de la 200 la 300 de lei.