Sărbătoare pentru creștinii ortodocși! Este prăznuit Sfântul ocrotitor al familiei și al copiilor. Rugaciunea care se spune astazi iti apara familia de tot raul

Astăzi este Sfântul Stelian, ocrotitorul pruncilor și al familiei

Sfantul Stelian s-a nascut in secolul al VI-lea, la Adrianopolis, in provincia Paflagonia din Asia Mica (pe teritoriul Turciei de astazi), intr-o familie foarte bogata.

La o vârstă potrivită, plin de iubire dumnezeiască şi povăţuit de Duhul Sfânt, el şi-a împărţit averea săracilor şi s-a retras în pustiu, pentru a se adânci în rugăciune şi cunoaşterea lui Dumnezeu. A intrat într-o peşteră unde primea hrană de la înger. Dar, spre deosebire de alţi pustnici, el nu s-a retras cu totul din lume, ci, din dragoste pentru oameni, mergea printre ei şi îi ajuta, întorcându-se apoi la chilie pentru odihnă.

Pentru viaţa de curăţie şi rugăciune, Dumnezeu l-a învrednicit de darul tămăduirii. Într-o noapte, în timp ce se ruga, Sfântul Stelian a simţit prezenţa lui Dumnezeu şi a fost copleşit de Duhul Sfânt. În ziua următoare, chipul său strălucea arătând o bucurie profundă şi o linişte sufletească pe care nu o mai cunoscuse până atunci.

Citeste si articolul   Saptamana Mare ce este complet intezis să faci 5 zile! Regulile stricte ale Bisericii Ortodoxe

Sfântul Stelian oferea ajutor mamelor care nu aveau cu cine să își lase copii, ocrotea toți pruncii care erau bolnavi sau săraci și îi îndruma spre înțelegere pe cei care aveau certuri in familie. Grija sa pentru copii sputea fi observată de toată lumea din jurul lui. Era mereu blând, binevoitor, plin de dragoste pentru cei din jur, având mereu un cuvânt de mângâiere pentru fiecare. Astfel Sfântul Stelian a devenit octrotitorul copiilor și al familiei în general și nu contenește să îi ajute pe cei ce se roagă lui cu evlavie.

Rugăciune către Sfântul Stelian

Mâhnirea maicilor în bucurie ai prefăcut, Sfinte Stelian, dând lor naştere de prunci buni şi ridicând din boli pe cei bolnavi cu rugăciunile tale, ca cel ce ai în tine sălăşluirea harului dumnezeiesc. Pentru aceasta, noi, credincioşii, cunoscând faptele tale cele minunate şi sfinte, cântăm către tine aşa:

Bucură-te, cel ce cu blândeţea ai depărtat duhul cel rău,

Citeste si articolul   4 trucuri care vor duce la o recolta abundenta de castraveti toata vara

Bucură-te, că ai mângâiat pe maicile mâhnite de boala fiilor lor,

Bucură-te, că ai ridicat din boli pe mulţi prunci,

Bucură-te, că prin aceasta ocrotitor al copiilor te-ai arătat,

Bucură-te, că la tine copiii neîncetat au alergat,

Bucură-te, că lucrător al dragostei lui Dumnezeu te-ai arătat prin faptele tale,

Bucură-te, liniştirea celor înfricoşaţi,

Bucură-te, pururi ajutător al familiilor noastre,

Bucură-te, pururi ocrotitor al pruncilor,

Bucură-te, pustnice înarmat cu daruri cereşti,

Bucură-te, Sfinte Stelian, mare făcător de minuni!