Doliu in sportul romanesc! S-a stins unul dintre MARII ANTRENORI ai României. Dumnezeu sa-l odihneasca!

Veste tristă pentru iubitorii handbalulhui, s-a stins din viaţă Liviu Paraschiv. Născut în 1947 la Brașov, Liviu Paraschiv a antrenat aproximativ 35 de ani în handbalul românesc. Și-a început activitatea la Tractorul Brașov, în 1980, iar după mai bine de două decenii a trecut la Minaur. Din sectorul masculin a mai pregătit Fibrex Piatra Neamț.

Liviu Paraschiv, unul dintre antrenorii MARI în anii 1990-2010 în handbalul românesc

La feminin, tehnicianul a pregătit mai multe echipe de top, Rulmentul, Remin Deva, Oltchim, HCM Roman, Dunărea Brăila, Oțelul Galați. Cariera și-a încheiat-o în 2015 la CSM Unirea Slobozia. ”Cred că îmi sunt suficienți cei 35 de ani de carieră ca antrenor. Pentru mine handbalul este tot cea am iubit cel mai tare, peste tot pe unde am fost m-am dedicat meseriei”, spunea Liviu Paraschiv la despărțirea de Slobozia. În general, Liviu Paraschiv a fost genul de antrenor la care cluburile au apelat atunci când erau în situații dificile, fiind văzut ca un fel de salvator, care redresează corăbii.

Citeste si articolul   Prapad in Romania dupa vijeliile din ultimele 24 de ore.

Antrenorul a trecut și prin momente dificile în timpul carierei, cel mai delicat fiind o intervenție chirurgicală suferită pe cord.