Statul dă 3.000 de euro pentru șoferi. În ce condiții pot fi luați

Gabriela Firea a anunţat marți un proiect legislativ prin care Primăria Generală va acorda eco-vouchere în valoare de 3.000 de euro pentru taximetre. În total, se vor acorda peste 5.500 de tichete, în două etape.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, marţi, în Consiliul General, că propune acordarea de eco-vouchere pentru taximetrele din Bucureşti, fiecare tichet urmând să aibă o valoare de 3.000 de euro, echivalentul în lei, la cursul BNR.

Aceste eco-vouchere vor fi acordare tuturor taximetriştilor care deţin autoturisme poluante, a precizat Gabriela Firea. Din 1 ianuarie 2020 se vor acorda, pentru început, 3,000 de eco-vouchere pentru taximetre în programul Rabla Taxi, urmând ca anul următor să fie acordate şi celelalte 2.500 de eco-vouchere pentru taximetre.

”Propun dezbaterii Consiliului general un proiect denumit Rabla pentru taximetre. Este vorba despre acordarea unui sprijin financiar în valoare de 3.000 de euro la cursul în lei al Băncii Naţionale tuturor taximetriştilor care deţin în acest moment autoturisme poluante. Trebuie să recunoaştem faptul că un cetăţean care are un autoturism cu care face două, trei, maximum patru drumuri pe zi în medie, potrivit analizelor pe care le avem la Direcţia de Transporturi, 30 de kilometri într-o zi, pe când un taximetrist poate să ajungă şi la 150 de kilometri pe zi. Prin urmare, iată câtă poluare poate să aducă în oraş un taximetrist care deţine un autoturism poluant.

Citeste si articolul :   Raed Arafat a anuntat cum pensionarii vor putea iesii din casa: "Vor veni anumite adaptari"

Citeste continuarea AICI