Press "Enter" to skip to content

Cea mai importantă zi pentru Cristi Borcea! Pe 10 septembrie, afaceristul are șanse URIAȘE să…

Încarcerat la Rahova, dinamovistul Cristi Borcea a aflat că pe 10 septembrie se va judeca în instanță cererea sa de eliberare condiționată.

Încarcerat la Rahova, dinamovistul Cristi Borcea a aflat acum câteva zile că pe 10 septembrie se va judeca în instanță cererea sa de eliberare condiționată. Șansele ca afaceristul să fie pus în libertate sunt suficient de mari, potrivit argumentației avocaților săi.

“Fostul acţionar dinamovist Cristian Borcea (49 de ani), aflat în penitenciarul Rahova, ar putea fi liberat pe 2 septembrie 2019, când se va putea prezenta în faţa instanţei cu o nouă cerere de eliberare condiţionată. Prima sa tentativă de a ieşi anticipat, de la revenirea în detenţie, s-a soldat cu un eşec. ProSport a intrat în posesia deciziei motivate a Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti, care a respins pe 24 aprilie solicitarea lui Borcea. Eliberat condiţionat pe 2 iulie 2018 după condamnarea din ”Dosarul transferurilor de fotbalişti”, Cristian Borcea s-a întors după gratii în februarie 2019, ca urmare a procesului penal ce a vizat retrocedările ilegale de terenuri din Constanţa.

Nici nu a revenit bine în penitenciar, că Borcea a depus, prin apărătorii săi, o cerere de eliberare condiţionată, pe motiv că a ispăşit fracţia de două treimi din pedepeapsă, necesară unui astfel de demers. Acţiunea sa nu ar fi fost însă posibilă fără propunerea venită de la comisia de eliberare condiţionată a penitenciarului Rahova. Chiar dacă au fost judecate în dosare diferite, faptele imputate lui Borcea (din intervalul 1998 – 2005) au fost concurente, astfel că s-a ajuns la contopirea lor şi stabilirea unei pedepse de 7 ani şi 6 luni închisoare”, a relatat în primăvară prosport.ro, după ce la finalul lunii mai instanța a decis rămânerea lui Borcea în spatele gratiilor.

Conform documentelor depuse, Borcea a mizat în faţa instanţei pe 5 aspecte: 1. Efectuarea fracţiei din pedeapsă de 2/3. Fostul acţionar al echipei de fotbal Dinamo a executat 2230 de zile, echivalentul a 6 ani şi 2 luni (inclusiv zilele câştigate prin recursul compensatoriu şi prin munca prestată din penitenciar).

2. Stăruinţa în muncă: în ciuda problemelor de sănătate, Borcea a muncit la toate penitenciarele în care a fost încarcerat, motiv pentru care a primit 35 de recompense, inclusiv 10 permisii de ieșite din penitenciar și 363 de zile câștig. 3. Conduita din penitenciar: nu figurează cu nicio sancțiune disciplinară, participând în total la peste 150 de activități socio-educative constând în concursuri tematice, cursuri, recenzii de cărți etc.

”Petentul a învederat faptul că, în opinia sa, cea mai importantă dovadă de îndreptare o reprezintă împrejurarea faptului că s-a prezentat la locul de detenție imediat după pronunțarea hotărârilor de condamnare, însă și comportamentul său adecvat avut pe toată perioada detenției, respectând cu maximă seriozitate programul de revenire în penitenciar, ca urmare a permisiilor acordare”, se precizează în motivare.

4. Achitarea prejudiciului. Din proprie inițiativă, Borcea a achitat obligațiile civile rezultate în urma hotărârilor de condamnare, respectiv 10.000.000 de lei reprezentând atât despăgubiri civile cât și măsura confiscării speciale stabilite de instanță.

5.Circumstanţele personale: lipsa antecedentelor penale, starea de sănătate, operația pe cord prin aplicarea unui bypass coronarian multiplu suferită în 2012, faptul că are 9 copii, dintre care 8 minori, soția sa născând două fete gemene pe data de 01.03.2019, toți aflându-se în întreținerea sa. “Dacă nu va călca pe bec în această perioadă, Borcea ar avea şanse mari de a fi eliberat la data stabilită”, susțin avocații săi.

Așa că, deși cu o întârziere de 8 zile, nu pe 2 septembrie, ci pe 10 septembrie, Borcea se va prezenta cu mari speranțe la Judecătoria Sectorului 4 București, jucând o carte mare, care l-ar putea aduce iar acasă, lângă soția Valentina Pelinel și lângă copiii săi.

Comments are closed.