Press "Enter" to skip to content

Ionuț, fiul pe care Dincă l-a sunat din arest, își construiește casa într-un sat din Banat. Motivul absenței lui de la audieri.

La DIICOT București au fost audiați în această săptămână toți membrii familiei lui Gheorghe Dincă, mai puțin unul: fiul cel mijlociu, Ionuț Tiberiu Dincă. Libertatea i-a aflat povestea și motivul absenței lui de la audieri.

Ionuț are 37 de ani și a absolvit Liceul Agricol din Caracal și Universitatea de Științe Agricole din Timișoara. De 17 ani lucrează în construcții, în Italia. Nu s-a desprins de România, dimpotrivă, își construiește o casă în Covaci, un sat din comuna Sânandrei, la 12 kilometri de Timișoara.

“Acum cinci ani, a aflat de la o cunoștință că sunt terenuri la preț bun la noi și a venit aici. Pe locul pe care l-a cumpărat era o casă bătrânească. Locuiau acolo doi frați. Când unul dintre ei a murit, celălalt a hotărât să vândă tot. Ionuț a dărâmat casa și s-a apucat de una nouă”, povestește I.D., cel la care fiul lui Dincă stă în gazdă, când vine din Italia.

„Dincă îl bătea și-l gonea de acasă”

Covaciul are în jur de 900 de locuitori, trei biserici, școală, grădiniță și o pensiune. Tot mai mulți orășeni, își fac case de weekend în sat, spre iritarea localnicilor, care se plâng că nu mai știu pe cine au vecini și că se perindă prea multe mașini pe străzile lor decorate cu azalee în ghiveci.

Pe terenul de casă, Ionuț Dincă a plătit în jur de 25.000 de euro. Dar nu a început construcția imediat. “Abia acum trei ani a pus temelia, după ce a mai strâns bani. Am lucrat și eu pentru el, cât m-a lăsat sănătatea”, precizează I.V., care e pensionar, are 66 de ani și suferă de reumatism, după ce a lucrat “41 de ani și 16 zile în frigul de la abator”.

“Ionuț nu prea vorbește”, spune localnicul, “dar, din ce ne-a povestit, am înțeles că nu ținea legătura cu părinții. Că taică-său îl bătea tare și-l gonea de-acasă. De pe la 12 ani, dormea nopțile prin boscheți. Ne zicea:

Ce bine era să fi avut părinți măcar pe sfert ca voi! Măcar pe sfert!

Citeste continuarea AICI

Comments are closed.