ULTIMA ORA! Declaratia sotiei MONSTRULUI de la Caracal, dupa audierile de la DIICOT: ” Am observat cenușă …

Familia lui Gheorghe Dincă a fost audiată la DIICOT. A ajuns în faţa procurorilor după o îmbrânceală cu jurnaliştii. Soţia şi copiii suspectului din Caracal au fost bune în faţa anchetatorilor. Încă nu se ştie ce le-au spus investigatorilor, însă reporterii Observator au obţinut în exclusivitate prima declaraţie a soţiei lui Dincă.

Femeia povesteşte că încă din luna aprilie în curtea din Caracal exista un butoi cu cenuşă. Familia Luizei o acuză că se afla în casă în momentul în care adolescenta era sechestrată.

Aşteptată de câteva zile să dea explicaţii în faţa procurorilor, soţia lui Gheorghe Dincă a venit la sediul DIICOT din București însoţită de trei dintre copii: fiica şi doi băieţi. Momentul s-a transformat într-o luptă cu jurnaliştii.

TONEL POP, avocatul familiei Melencu: Tema pe care am ridicat-o, vede cat timp a locuit acesta doamna acolo! Se suprapune pe perioada in care Luiza a fost sechestrata acolo si este posibil sa fi fost amandoua acolo in acelasi timp!

(Reporter): Ce dovezi aveti ca in luna mai sotia lui Dincă a fost in Caracal?

Citeste si articolul   Un om al străzii a fost umilit în fața tuturor de un angajat din sectorul feroviar! Bărbatul a auncat cu apă murdară pe un om sărman, udându-i singurele haine pe care le avea

(Tonel Pop): E notoriu ca a fost acolo inainte de Paste!

În prima declaraţie dată în faţa anchetatorilor, femeia a susţinut că a venit din Italia în România pe 24 aprilie, cu 10 zile după dispariţia Luizei. Şi a oferit şi detalii despre butoiul din curte.

”Am observat că soţul meu improvizase un butoi metalic, poziţionat pe nişte pirostrii, observând totodată cenuşă în acest butoi metalic pe care nu l-am observat cu ocazia revenirilor anterioare în ţară. Întrebându-l deaspre acest aspect, soţul meu mi-a mărturisit că arde în acesta diverse chestii, resturi vegetale, peturi”, a declarat soția lui Gheorghe Dincă.

În aceeaşi declaraţie, femeia a vorbit şi despre violenţele la care a supus-o soţul ei.

”La data de 23.05.2019, soţul meu a uitat că a spart o damigeană cu vin din beci cu o zi înainte, dând vina pe mine şi reproşându-mi acest lucru, moment în care mi-a şi aplicat o palmă în zona feţei”, a mai spus Elena Dincă.Şi procurorii care anchetează intervenţia eşuată pentru salvarea Alexandrei Măceşanu au făcut audieri. Au oferit explicaţii şi cei doi poliţişti care au vorbit cu ea, de pe telefonul personal, după ce fata a sunat la 112.

Citeste si articolul   ULTIMA ORA: Trei romani din Italia, depistati cu coronavirus. Anuntul MAE

Ultima conversaţie a durat 16 minute. Timp în care Alexandra a spus că s-ar putea afla în cartierul Protoşeni din Caracal şi că vede nucul, gardul roşu, fiarele, maşina şi platforma din curte. În timpul apelului, unul dintre poliţişti a auzit lătratul câinilor. Nemulţumit de modul în care evoluează ancheta, unchiul Alexandrei a făcut sesizări la Interpol şi Europol.

ALEXANDRU CUMPĂNAŞU, unchiul Alexandrei: Interpolul și Europolul au această competență de a verifica, de a coopera cu toate statele pentru a putea să identifice posibilele victime ale traficului de persoane, în cazul acesta Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu cel puțin. A doua parte a sesizarii cuprinde o cooperare a Europolului și a Interpolului din România pentru identificarea traficului de persoane din județul Olt, despre care procurorii nu știu nimic.

Între timp, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane vorbeşte despre sprijinul pe care l-a acordat familiilor celor două fete.

MAXIMILIAN NICOLAE, șef ANITP: Rolul nostru, așa îl numește și legea, sprijin emoțional pentru victime.

Citeste si articolul   Cati romani vor fi infectati cu coronavirus si cand incepem sa scapam de Covid-19. Anuntul ministrului Sanatatii

ALEXANDRU CUMPĂNAŞU, unchiul Alexandrei: Am vazut si eu. Halucinant! Partea de asistenta psihologica a fost oferita de catre stat. Dar familia Alexandriei a refuzat! De aici pana la un adevart sprijin e un drum lung!

Familia Alexandrei ar mai putea primi clarificări mâine. Corpul de Control al ministrului Sănătăţii a terminat raportul după verificările făcute la Institutul Naţional de Medicină Legală.

La Caracal, criminaliştii au intrat cu georadarul în casa lui Dincă. Pentru prima data de la inceputul perchezitiilor, anchetatorii au verificat peretii din casa lui Gheorghe Dinca. Au inceput cu camerele din fata insa aparatul georadar nu a indicat nimic iesit din comun.

Din curtea lui, anchetatorii au scos şi joi mormane de gunoaie.