Dezvaluiri CUTREMURATOARE in cazul Caracal! Medic Ambulanţă: „Ei ştiau că puteam interveni şi nu ne-au anunţat. De la ora 19.00 am fost eu de gardă. E ceva în neregulă aici. “

Medicul din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt care în seara de 25 iulie 2019, când poliţiştii o căutau pe Alexandra, era de gardă spune că în mod voit a fost ocolită Ambulanţa, care putea interveni în curtea lui Dincă în orice moment. Cum a fost posibil.

Medicul Adrian Popa a asigurat permanenţa în noaptea de 25/26 iulie 2019, chiar atunci când anchetatorii care o căutau pe Alexandra au bâjbâit ore în şir în căutarea adresei exacte de la care a sunat fata. Medicul spune că lucrul care dă cel mai mult de bănuit, mai ales după ce poliţiştii şi procurorii s-au apărat invocând că nu se putea intra, cu mandat de percheziţie, mai devreme de ora 6,00 dimineaţa, este acela că nu s-a apelat din primul moment la Ambulanţă, care putea intra în orice moment fără să aibă nevoie de mandat.

Acest lucru a fost posibil simplu, a explicat medicul, care a doua zi, după ce a ieşit din tură şi s-a odihnit câteva ore, a văzut la televizor ce s-a găsit în curtea lui Gheorghe Dincă şi s-a interesat ce solicitări la 112 au avut colegii de la Ambulanţă. De fapt, Ambulanţa nu a fost solicitată pentru că operatoarea STS a înregistrat apelul Alexandrei Măceşanu, în aplicaţia dedicată, drept „sechestrare de persoane“, iar soft-ul i-a indicat să pună în conferinţă Poliţia, lucru verificat de medic ulterior, spune acesta. Dacă ar fi adăugat la sechestrare de persoană şi viol, pentru că Alexandra i-a spus că a fost violată, ar fi trebuit ca întreaga discuţie să fie auzită şi de oamenii din dispecerat ai Ambulanţei.

Citeste si articolul :   Decizie de ultima ora: Ce se intampla cu circulatia dintre localitati din data de 16 mai. Apar noi restrictii

„Ciudat de tot. Ei ştiau că noi nu-i lăsăm pe poliţişti, că doar îi luăm după noi la toate riscurile. Şi vin. Ei ştiau şi nu ne-au apelat. Că în afară de operatoarea STS care trebuia să ne dea pe viol în conferinţă, putea poliţistul să sune, pentru că ei ne mai sună când se duc la agresiuni, să vină o salvare“, a declarat dr. Popa.

„Pe zi, permanenţa a fost fără medic, la ora 11,00, când suna fata, dar de la ora 19.00 am fost eu de gardă. Ştiam categoric că nu e nevoie de mandat. E ceva în neregulă aici. Stăteam pe străzi. Le dădeam o maşină să stea cu ei până găseau adresa, şi noi mai întârziem când nu găsim adresa, ne mai spun fetele, mai sunăm şi noi din dispecerat până reuşim, nu plecăm imediat ce nu am identificat domiciliul. Convingerea mea este că s-au ferit să ne implice!“, a explicat medicul, care spune că se putea merge, în cazul în care nu se identifica rapid adresa, până la a se anunţa COS-ul, o structură naţională care intervine în sistemul medical în cazul în care se solicită ajutor.

Citeste si articolul :   Ce trebuie să faci cu lumânarea după Înviere, imediat cum ajungi acasă? Până acum ai procedat complet greșit! Este foarte important să știi acest detaliu!

Citeste continuarea AICI