Press "Enter" to skip to content

Româncă răpită și sechestrată în Spania, salvată la 6 ore după ce a alertat familia din România

O româncă de 26 de ani, care a fost răpită și sechestrată de un individ în Spania, a fost salvată în mai puțin de 6 ore din momentul în care captiva a reușit să își contacteze familia. Tânăra a fost eliberată într-o operațiune a poliției spaniole.

Românca a fost răpită și sechestrată de către un bărbat într-un apartament din localitatea Monzon, în provincia Huesca, din nord-estul Spaniei.

Tânăra captivă a reușit să contacteze familia din România

Potrivit ziarului spaniol 20 Minutos, vineri, pe 16 august, în timp ce era în captivitate, tânăra de 26 de ani a reușit să contacteze familia din România și să spună că este prizoniera unui individ.

Rudele au alertat poliția română, care, la rândul său, a transmis informațiile către poliția spaniolă. Guardia Civil a lansat imediat o operațiune de căutare și, în mai puțin de 6 ore, a reușit să identifice apartamentul în care era sechestrată românca.

Polițiștii au intrat în forță și au reușit să o elibereze. Conform ziarului El Caso, tânăra prezenta răni pe un antebraț, provocate, foarte probabil, de un cuțit.

Imagini de la operaţiunea de salvare

Într-o cameră încuiată din locuință, cei din Guardia Civil au găsit și actele de identitate ale româncei. Tot acolo au fost găsite și droguri care ar fi aparținut răpitorului (18 grame de cocaină și două grame de marijuana), plus niște bancnote care totalizau 80 de Euro.

Bărbatul care a sechestrat victima, un tânăr de 36 de ani din Monzon, a fost găsit și săltat în aceeași operațiune. O înregistrare video cu acțiunea polițiștilor spanioli a fost dată publicității chiar de Guardia Civil.

Cercetat în libertate

Răpitorul româncei a fost dus cu mandat la tribunalul din localitate. Suprinzător, judecătorul de instrucție a decis ca el să fie cercetat în libertate.

Comments are closed.