Mesajul unui poliţist, după un accident pe autostrada A1: ‘Ce suflet ai să filmezi suferinţa a doi copii?’

Poliţistul Marian George Achiţei se afla, seara trecută, în patrulare pe autostrada A1, cu numai câteva minute înainte de încheierea turei.
În jurul orei 19.10, pe sensul opus de circulaţie al autostrăzii A1, poliţistul a observat un autoturism implicat într-un accident rutier.

“Ora 19.10 aproape de finalul programului de muncă (20.00). Totul a fost gestionat corespunzător, te poți duce și tu în curând liniștit acasă. Însă gândul ăsta a zburat imediat ce am văzut pe sensul opus de circulație un autovehicul părăsind partea carosabilă.

Am sărit din echipaj pentru a acorda primul ajutor posibilelor victime, alături de mine au mai oprit și alți participanți la trafic. (Aici am avut un șoc, nu cu privire la victime, ci la modul în care se comportă românul nostru. 80 % din cei opriți au scos telefoanele să filmeze, 20% să acorde ajutor victimelor)”, a scris poliţistul pe Facebook.
Doi copii de trei ani, doi copii de 13 ani şi mama acestora au fost scoşi de poliţist şi cei care au sărit în ajutor.

Citeste si articolul   Cine este și ce studii are Eugen Nicolicea, propunerea PSD pentru funcția de ministru al Justiției

Tatăl copiilor a rămas încarcerat în autoturismul răsturnat.

“Revenind la statistica de mai sus 80/20, vreau să scriu un mesaj direct și mai puțin ortodox celor 80 de procente:

– Bă românule care ai avut bani de un #smartphone jmecher și de ultimă generatie, ce suflet ai tu mai animal biped, să scoți telefonul din buzunar și să filmezi ca o javră, suferința a 2 copii mici în vârsta de 3 ani răniți care se zbat să trăiască?

– Tu dihanie, nu ai copii acasă, nu ai copii în familia ta? Atât te duce capul ăla prost să faci când vezi așa ceva? Ce înseamnă mă filmarea aia pentru tine? Te duci acasă și arăți filmarea cu acei copii prietenilor tăi la fel de retardați ca tine așteptând un soi de confirmare?

– Băi scursură, că altfel nu te pot numi, nu îți doresc răul că nu asta e menirea mea, dar dacă vreodată vei avea nevoie de ajutorul celor din jur, sper din tot sufletul ca cei care vor fi acolo să stea toți cu mâinile pe telefon așa cum ai facut TU!.

Citeste si articolul   Coșmar pentru omul copac. Medicii sunt terifiați de ce au găsit

Știu că acest mesaj nu va ajunge la acele persoane care s-au aflat ieri acolo și s-au comportat ca niște oameni fără suflet, încurcându-mă pe mine și pe toți cei aflați la fața locului, însă am speranța că situația asta va da de gândit măcar câtorva oameni, câtuși de puțini.

P.S. : cei care aveti un caracter puternic, urmați un curs de prim ajutor, fiți empatici, dați dovadă de stăpânire de sine întrucât sunt șanse ca la un moment dat să a puneți în practică ceea ce ați învățat iar mulțumirea sufletească va fi incredibilă.

Le mulțumesc celor 20 de procente care au fost acolo și au ajutat atât cât au știut și m-au întrebat cum și ce trebuie făcut”, a fost mesajul transmis de poliţist.