Meteorologii au emis alertă de caniculă în România. Timp de trei zile, în mai multe regiuni din țara noastră temperaturile resimțite vor ajunge și chiar vor depăși 40 de grade Celsius

Meteorologii au emis alertă de caniculă în România. Timp de trei zile, în mai multe regiuni din țara noastră temperaturile resimțite vor ajunge și chiar vor depăși 40 de grade Celsius.

Potrivit specialiştilor, temperaturile vor creşte începând de duminică şi vor depăşi 35 de grade Celsius, însă organismul uman va resimți peste 40.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, valul de căldură va afecta majoritatea regiunilor din România inclusiv luni şi marţi. Abia spre sfârşitul săptămânii viitoare, vremea va reveni la normal, însă va rămâne călduroasă în mare parte din regiuni.Val de caniculă și în Europa

Valul de căldură care va afecta România ajunge şi în alte ţări ale Europei, printre care Franţa, Spania, Portugalia, Germania, Austria sau Olanda. Temperaturile vor atinge peste 35 de grade Celsius până marţi.

Specialiştii au explicat pentru EuroNews că există o mare şansă ca luna iulie 2019 să bată recordul de temperaturi, la fel cum s-a întâmplat şi în iunie.

Citeste si articolul   Mamã, tatã,….sunt însãrcinatã!