ULTIMA ORA! Justitia a DECIS in cazul Sorinei, fetița din Baia de Aramă. Ce se va intampla de acum inainte cu fetita

Zi decisivă în cazul Sorinei, fetița din Baia de Aramă care a împărțit țara în două. Judecătorii din Slatina au hotărât astăzi dacă micuța adoptată de o familie de români stabiliți în Statele Unite poate părăsi sau nu România. Această judecătorie este a cincea rugată să își dea verdictul în această speță.

Cazul Sorina: Curtea de Apel Craiova a decis

UPDATE, 12:50 Sorina poate pleca în Statele Unite ale Americii. Decizia a fost dată în urmă cu puțin timp de Curtea de Apel Craiova.

Procurorul general Bogdan Licu a cerut revizuirea adopției micuței din localitatea din județul Mehedinți, însă Curtea de Apel Craiova a respins solicitarea acestuia, iar fata a rămas cu familia Săcărin. Procurorul a spus că a intervenit în primul rând ca om, deranjat de felul în care evoluau lucrurile în dosar, dar și ca procuror.’

Procurorul a mai spus că speră că micuța smulsă din brațele asistenților maternali din Baia de Aramă nu va părăsi țara înainte de decizia de astăzi pe care o vor da magistrații de la Slatina, deși au acest drept, căci decizia de adopție este finalizată. Scandalul a explodat după ce familia Șărămăt a lansat câteva acuzații extrem de grave la adresa soților Săcărin.

cazul sorina noi detalii

Acuzațiile asistenților maternali, nebăgate în seamă

Soții din Baia de Aramă au declarat că ei au depus o cerere pentru a o adopta pe micuță, însă le-a fost respinsă pentru că cei de la Protecția Copilului au spus că micuța nu este adoptabilă ori că familia biologică încă o caută și e interesată de ea. Nu după mult timp, cei din Baia de Aramă s-au trezit cu părinții adoptivi peste cap, deși ei știau că micuța nu este adoptabilă.

Aceștia au făcut acuzații extrem de grave în mai multe apariții publice, în care au spus că soții Săcărin au avut parte de favoritism din partea statului român, că ar fi acționat prin ambasade și că ar fi dat niște zeci de mii de dolari, fără să explice mai exact cui și pentru ce folos.