Press "Enter" to skip to content

Dieta drastică i-a slăbit inima Corneliei Catanga? Ce zic nutriționiștii

Oboseală, supărare sau dietă drastică? Ce a dus-o pe Cornelia Catanga la infarct? Medicii atrag atenția însă că topirea grăsimii prin înfometare este extrem de nociv și că slăbește mușchiul inimii.

Mânca orice, inclusiv nopatea, astfel că avea 81 de kilograme. După cinci luni, timp în care mai mult a ciugulit a dat jos peste 27 kilograme.

”Dietele drastice cu rezultate imediate sunt extrem de periculoase”, avertizează medicii. Dar cum a ajuns Corenelia Catanga să cântărească doar 54 de kilograme? În primul rând, prima ei masă începea târziu, după ora prâznului, și era considerată mic dejun.

Cornelia Catanga lua prima masă la ora 14.00

”Dimineața, pe la ora 13.00-14.00, când mă trezesc, mănânc o farfurie de fructe, după care, peste zi, îmi fac salata preferată cu avocado, nuci, ouă moi, ceapă verde, mărar, ulei de masline. Pe la ora 22.00-23.00, mai iau puțină cărniță sau sau puțină brânzica. Am exclus definitiv pâinea și carbohidrații”, povestea în urmă cu trei luni ”regina muzicii lăutărești” , la emisiunea ”Agenția Vip”.

Dar au fost zile în care nu a mâncat nimic de dorul fiului ei, care era plecat în America. ”I-am zis că dacă nu se întoarce o să mă găsească moartă”, declara Catanga pentru click.ro.

Înfometarea duce la infarct

Medicii specializați în nutriție spun că după una, două săptămâni de înfometare, fără vitamine și minerale, foarte mulți oameni vor muri de diferite boli. Cea mai cunoscută este infarctul, deoarece, organismul slăbește mușchii inimii, care nu mai pot pompa sânge. Dar este clar că pe lângă lipsa mâncării, supărarea, dar și viața dezordonată pe care a dus-o de-a lungul vremii i-au afectat starea de sănătate.

Așa arăta Cornelia Catanga înainte să se pună pe slăbit

Așa arăta Cornelia Catanga înainte să se pună pe slăbit

”La o anumită vârstă și cu un anumit stil de viata ( nopți nedormite, stat în fum/ fumat, alimentație dezordonată/ supraponderalitate), ai oricum risc mărit pentru boala cardiovasculară. Faptul că slabesti un numar semnificativ de kilograme nu cred că e legat de evenimentul acut. Pur și simplu lucrurile astea se întâmplă și aia e”, ne-a declarat nutriționistul Andrei Laslău.

Cornelia Catanga, 50 de ani de carieră

Cornelia Catanga are 61 de ani și 50 de ani de carieră. De mic copil a făcut primul pas spre celebritate. Se întâmpla în 1969, după ce a participat la o preselecție la Casa de Creație din Buzău.

Aici a fost descoperită de Doina Badea cu care a colaborat un an, ca solist instrumentist (acordeon) în cadrul formației artistei. În 1971 a cântat pentru prima dată alaturi de Toni Iordache, iar în perioada 1972-1978 a început să cânte la nunți alături de Nicolae Florian și Marin Nasturică. Au urmat colabărări cu Romica Puceanu și mulți alți artiști de gen.

Duminică, 14 iulie, Cornelia Catanga a făcut infarct în timp ce se afla la mall, iar a doua zi i s-a montat un stent. Va mai sta în spital până la sfârșitul săptămânii, după cum a anunțat soțul ei, Aurel Pădureanu.

Loading...

Comments are closed.