ALERTA ANM: Furtuni, grindină şi ploi torenţiale, în orele următoare – ZONELE AFECTATE

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o alertă cod galben de ploi torenţiale, grindină şi vijelii în mai bine de jumătate de ţară. Avertizarea meteo este valabilă până luni seară.

Astfel, potrivit meteorologilor ANM, în intervalul 14 iulie, ora 13.00 – 15 iulie, ora 21.00, este valabilă o avertizare cod galben de vreme severă.

Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, manifestări de instabilitate atmosferică.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o alertă cod galben de ploi torenţiale, grindină şi vijelii în mai bine de jumătate de ţarăCod galben de ploi torenţiale, grindină şi vijelii în România

În intervalul menționat, la munte, în nordul și vestul Moldovei, nordul Munteniei și local în Transilvania, vor fi perioade cu înnorări accentuate și averse ce vor avea și caracter torențial.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Pe arii restrânse vor fi și descărcări electrice, intensificări temporare ale vântului și, posibil, grindină.

Astfel de fenomene, dar pe suprafețe mai restrânse și în intervale scurte de timp, se vor semnala și în restul teritoriului, transmite ANM.

Citeste si articolul   VIDEO: Maşini ciuruite, case distruse, oameni înspăimântaţi. Bucăţi uriaşe de gheaţă au făcut prăpăd în Slovenia, Polonia şi Germania