Un CICLON PERICULOS, loveste zilele acestea România. Meteorologii anunţă ploi însemnate cantitativ şi vijelii puternice

Un ciclon periculos va lovi România. Sfârşitul de săptămână aduce vreme răcoroasă, dar şi ploi, ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificãri de scurtã durată ale vântului şi posibil grindină în mare parte din ţară.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ

ÎN ŢARĂ

Vremea va deveni treptat instabilă în vestul, sud-vestul și local în centrul și nordul țării, precum și la munte, unde mai ales după-amiaza și noaptea vor fi înnorări accentuate și se vor semnala averse și cu caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar fenomenele asociate instabilității atmosferice se vor semnala doar pe suprafețe mici. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 și 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa între 10 și 20 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei.

LA BUCUREŞTI

Vremea va fi normală termic. Cerul va fi variabil, iar spre seară și mai ales noaptea va crește probabilitatea pentru ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

Citeste si articolul   “CE VREI, MĂ’, BOSCHETARE?” CE A FĂCUT UN POLIȚIST ROMÂN DUPĂ CE A OPRIT ÎN TRAFIC O MAȘINĂ DECAPOTABILĂ, CONDUSĂ DE UN ȘOFER AROGANT

PROGNOZA METEO DUMINICĂ

ÎN ŢARĂ

Gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat în cea mai mare parte a țării și se va manifesta prin înnorări, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Se vor semnala căderi de grindină, iar cantitățile de apă în intervale scurte de timp sau prin cumulare vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 30…35 l/mp, cu precădere în zonele montane și submontane și în regiunile sudice. Temperaturile vor fi mai coborâte decât cele normale pentru mijlocul lunii iulie, astfel că maximele vor fi cuprinse între 20 și 27 de grade, iar minimele între 9 și 19 grade.LA BUCUREŞTI
Gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat și se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura aerului, mai coborâtă decât în mod normal pentru mijlocul lunii iulie, va avea maxima de 24…25 de grade și minima de 14…15 grade.

Citeste si articolul   În Postul Paştelui, e bine să te abţii și de la Facebook, spune Episcopul Hușilor

PROGNOZA METEO LUNI

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi rece pentru această perioadă a anului în cea mai mare parte a țării. Gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat în regiunile estice, sud-estice și centrale precum și în zonele deluroase și montane, unde vor fi înnorări și ploi, mai ales sub formă de aversă, însoțite și de descărcări electrice. Local cantitățile de apă vor fi însemnate și vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil și doar pe arii restrânse va ploua. Vântul prezenta unele intensificări în timpul ploilor și local în sud-vest și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 și 28 de grade, iar cele minime între 8 și 19 grade.

LA BUCUREŞTI

Vremea va fi rece pentru această perioadă a anului. În cursul zilei vor fi înnorări și temporar se vor semnala ploi, mai ales sub formă de aversă și descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Noaptea cerul va deveni variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 12…14 grade.

Citeste si articolul   Cand pica prima zi de școală si ce vor avea de făcut elevii în această zi. Ce a decis până la urmă Ministrul Educației