Semnal de ALARMĂ de la ANM! Ciclonul devastator din Grecia poate ajunge în România

Semnal de ALARMĂ de la ANM! Fenomentul meteo care a generat furtuna devastatoare din Grecia ar putea să provoace incidente şi în România. Anunțul a fost făcut de directoarea generală a ANM, Elena Mateescu, joi seară, la emisiunea ”Sinteza Zilei” de la Antena 3.

Ciclonul care a lovit din plin Grecia are șanse să ajungă în Marea Neagră.

„În România, prognoza meteorologică indică un grad de stabilitate atmosferică în special pentru partea de centru, vest și zona de munte a țării noastre în cursul zilei de sâmbătă. Acest sistem frontal cu deplasare spre partea de est, aduce duminică un grad de instabilitate în cea mai mare parte a țării.

În funcție de poziționarea nucleului ciclonuli vom monitoriza situația. Cu siguranță pe parcursul dimineții de sâmbătă dacă modelele își vor păstra din perspectiva structurii și poziționării vom emite o avertizare generală”, a declarat Elena Mateescu, la Antena 3.

„Dacă poziția ciclonului va fi în special pe traiectoria de sud-vest în condițiile în care avem și raport de umeazeală din bazinul vestic al Mării Negre, este posibil să vorbim de o intensificare în această parte a țării”, a mai precizat directorul ANM.

ANM anunță că România va fi lovită de un ciclon în acest weekend!

Semnal de ALARMĂ de la ANM! ANM a emis o avertizare pentru România, și anume, specialiștii spun că în acest sfârșit de săptămână țara noastră va fi lovită de un ciclon mediteranean. Ploile vor fi puternice în special în sudul și sud-estul țării. Pe litoral se pot produce furtuni cu aspect tornadic. Meteorologii îi atenționează în special pe cei plecați pe litoral.

Meteorologul Alina Șerban a declarat că ciclonul care a făcut ravagii în Grecia, unde au murit doi români, se îndreaptă spre litoralul românesc și bulgăresc.

Semnal de ALARMĂ de la ANM! Când se vor intensifica ploile

Ploile se vor intensifica în special sâmbătă și duminică după masă. Acest ciclon care vine în România a făcut ravagii în mai multe țări.

Semnal de ALARMĂ de la ANM! Super-celulele de furtună au lovit mai întâi sudul Italiei. Apoi au ajuns în Grecia, unde cand s-au lovit de temperaturi de 35 de grade, au devenit mult mai agresive. „S-au format structuri supecelulare, ceea ce a dat vânt foart puternic”, atenționează Alina Șerban de la ANM.

„Mare atenţie la litoralul românesc şi bulgăresc. Sistemul va fi activ, dar e greu de prognozat cât va fi de intens şi în ce zone, noi estimăm că aria este largă. Nu este exclus ca în weekend şi România să fie afectată de acest sistem frontal”, a mai adăugat meteorologul ANM.

Semnal de ALARMĂ de la ANM! Ploile vor fi semnalate în mai toate regiunile țării, în special în sud-est, nord-est, nord și centru. Ciclonul, spre deosebire de tornadă, este mult mai periculos. Acesta concentrează mai multe grămezi celulare de furtună și afectează regiuni mai mari.

Ciclonul se caracterizează prin viteza foarte mare a vântului și vârtejuri de ploi. Vremea extremă se va mai potoli abia de luni, când acest ciclon ar putea părăsi teritoriul țării noastre.

Furtuna violentă în Grecia. Doi cetățeni români au murit

Doi cetățeni români au decedat după furtuna din Halkidiki, Grecia, iar altul a fost rănit, fiind transportat la o unitate medicală pentru a beneficia de asistență medicală, anunță Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

„Reprezentanții oficiului consular au întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale pentru informații suplimentare cu privire la circumstanțele producerii incidentului, identitatea persoanelor decedate și identitatea și starea de sănătate a persoanei rănite.

În urma demersurilor consulatului general, autoritățile locale au precizat că doi cetățeni români au decedat, iar altul a fost rănit, fiind transportat la o unitate medicală din zonă pentru a beneficia de asistență medicală de specialitate”, transmite Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat de presă remis joi Mediafax.

Loading...