Press "Enter" to skip to content

Zbuciumul unei familii ai carei copii au crescut intre Spania si Romania: „M-am transformat intr-o mama fara trasaturi pe chip”

Oana Ursache avea 38 de ani, locuia la Gura Humorului, avea doi copii si preda literatura comparata la Facultatea de Litere din Suceava cand a auzit ca la Alicante se deschide primul lectorat de limba romana din Spania.

In 2008, Oana, Sorin si cei doi copii ai lor, Sanziana si Mihnea, locuiau intr-un apartament cu doua camere primit de la parinti. Oana crescuse in acel apartament inghesuit, cu mobila veche, din micul oras bucovinean in care saracia era din ce in ce mai apasatoare.

Nici nu stia unde e Alicante atunci cand o prietena a incurajat-o sa aplice pentru postul de lector. „E o plaja foarte misto acolo”, i-a spus. „Nisipul e alb si fin ca sarea.” A trimis dosarul, desi era convinsa ca n-o sa castige concursul. S-a mirat cand au sunat-o de la Institutul Limbii Romane din Bucuresti sa-i spuna ca dosarul ei a fost selectat.

Desi in Romania avea doua joburi, tot se descurca greu

N-ar fi vrut sa plece de langa copiii ei – Mihnea avea 8 ani, iar Sanziana, 10. In 2008, mame si tati din Gura Humorului plecasera deja de acasa din dragoste pentru copiii lor. Li se spunea „capsunari”. Oana ii cunostea pe cativa dintre ei: erau prietenii ei din copilarie sau fostii colegi de scoala.

Continuarea AICI

Comments are closed.