Colaps total în Guvern! Au rămas fără bani de salarii: Ce măsuri disperate s-au luat

Guvernul a intrat într-un colaps total. Într-un domeniu de activitate extrem de important un minister a rămas deja fără bani de salarii și s-a trecut la măsuri disperate.

Guvernul a băgat țara în criză și a rămas fără bani. Sunt probleme imense într-un domeniu cheie de activitate unde nu mai sunt bani pentru plata salariilor. Ministerul Sănătății a intrat practic în incapacitate de a plăti unele salarii, scrie capital.ro

Cei de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) au decis să preia plata creșterilor de salarii pentru personalul auxiliar de sănătate. Totul se întâmplă din cauza lipsei resurselor financiare necesare la Ministerul Sănătății.

Anunțul Casei vine pe fondul informațiilor din mai multe spitale din țară care nu mai au suficienți bani pentru a plăti salariile crescute. Preluarea plăților de către CNAS se face în baza unui ordin comun semnat de șeful Casei, Răzvan Vulcănescu, și ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

“Finanțarea influențelor financiare determinate de creșterile salariale care se acordă în anul 2019 pentru personalul auxiliar din unitățile sanitare publice va fi asigurată din bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, printr-un mecanism similar celui prin care se finanțează și influențele financiare determinate de creșterile de salarii ale personalului medical din aceleași spitale, conform unui Ordin comun semnat de Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, și de Președintele CNAS, Răzvan Vulcănescu.

Citeste continuarea AICI

Loading...