Veste buna pentru pensionari. Legea pensiilor a fost schimbată radical, scade varsta de pensionare

Legea pensiilor a fost schimbată astfel încât să aducă mai multe beneficii femeilor care au născut mai mulți copii. Pentru acestea, vârsta de pensionare va scădea.

Legea pensiilor. Femeile care au realizat stagiul minim de cotizare, au născut trei copii şi i-au crescut până la vârsta de 16 ani, ar urma să beneficieze de reducerea vârstei de pensionare cu 6 ani.

Totodată, femeile care au mai mulți copii vor avea parte de un an scăzut din vârsta de pensionare pentru fiecare dintre aceștia, scrie B1.

De exemplu, o femeie care a realizat stagiul minim de cotizare, a născut şi crescut patru copii va beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu şapte ani.

Vârsta-standard de pensionare este de 65 de ani pentru bărbați și de 63 de ani pentru femei. Stagiul minim de cotizare (adică vechimea în muncă recunoscută legal) este de 15 ani, iar stagiul complet de cotizare este de 35 de ani, ambele indiferent de sex.

Citeste si articolul :   Olteni dusi la spital, CU ARMA la vedere. „Ba, dati-ne drumul, n-avem NIMIC, nu ne curg nici mucii“