ALERTĂ Mai multe persoane surprinse de viitură în judeţul Alba; intervin aproape 100 de pompieri/ Imagini dramatice cu inundaţiile din zonă. Un drum naţional este blocat

Mai multe locuinţe din comunele Pianu, Săsciori şi Sălişte, judeţul Alba, au fost inundate, sâmbătă, în urma ploilor torenţiale. O viitură puternică a făcut ca DN 67C să devină impracticabil din cauza aluviunilor de pe carosabil, potrivit MEDIAFAX.

Imaginea articolului ALERTĂ Mai multe persoane surprinse de viitură în judeţul Alba; intervin aproape 100 de pompieri/ Imagini dramatice cu inundaţiile din zonă. Un drum naţional este blocat

UPDATE 21.30 Aproape 100 de pompieri intervin, sâmbătă seara, în zona de sud a judeţului Alba, unde mai multe persoane au fost surprinse de o viitură formată din cauza scurgerilor de pe versanţi. Au fost afectate localităţile Sebeşel, Câlnic, Pianu de Sus, Săliştea şi Răchita.

Pentru a fi adoptate măsuri de protecţie de către populaţia din aceste zone au fost transmise avertizări prin intermediul sistemului RoAlert.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), mai multe persoane au fost surprinse de viitură, fiind salvate de către echipajele ISU şi autorităţile locale.

De asemenea, apa a inundat gospodăriile cetăţenilor, iar pompierii depun eforturi pentru evacuarea apei şi deblocarea canalelor de scurgere a apei.

Întrucât intervenţia pompierilor se realizează cu dificultate, IGSU a dispus suplimentarea efectivelor care acţionează pentru salvarea persoanelor şi înlăturarea urmărilor inundaţiilor cu forţe de la inspectoratele din judeţele învecinate. Astfel, aproape 100 de pompieri din judeţele Braşov, Cluj, Hunedoara, Sibiu şi Mureş au fost trimişi în sprijinul salvatorilor din Alba.

Citeste si articolul   Ion Țiriac, super petrecere la Madrid! Cum a arătat meniul exclusivist de la aniversarea miliardarului.

Comunele Pianu, Săsciori şi Sălişte au fost inundate, sâmbătă, de o viitură puternică formată după ploile torenţiale. Cele mai afectate au fost localităţile Pianu de Sus şi Sebeşel, unde străzile şi curţile locuitorilor au fost umplute cu nămol şi bucăţi mari de lemn.

Din cauza apei de pe carosabil, traficul s-a blocat pe drumul naţional 67 C.

„Traficul este blocat pe DN 67 C, la ieşire din Petreşti spre Săsciori, din cauza apei şi aluviunilor de pe carosabil”, a spus Luminiţa Prodan, purtător de cuvânt al IPJ Alba.

Zona inundată se află sub cod portocaliu de furtună, cu averse care vor cumula local 25 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi posibil grindină de mici dimensiuni.

Judeţul Alba este sub cod portocaliu de inundaţii până la ora 2.00. Potrivit hidrologilor sunt prognozate depăşiri ale cotelor de inundaţie pe râurile din bazinul hidrografic Mureş.