ANM, avertizare de ultimă oră. Fenomene meteo foarte periculoase în 3 sferturi din România

Oficialii Administrației Nationale de Meteorologie au emis o avertizare de ultimă oră pentru România. Astfel, în ultimele zile din mai și prima din luna iunie se vor înregistra fenomene meteo foarte periculoase în trei sferturi din țara noastră. Potrivit meteorologilor, vom avea și un cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, iar vijeliile însoțite de grindină nu vor lipsi.

INFORMARE METEOROLOGICĂ: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată

Interval de valabilitate: 29 mai, ora 11 – 01 iunie, ora 10

Temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată, miercuri (29 mai) îndeosebi în regiunile vestice, nordice și centrale, precum și în zonele de deal și de munte, apoi cu precădere în estul, sudul, centrul și nordul teritoriului. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp.

Citeste si articolul   SATANA din Caracal paraseste astazi arestul politiei! De ce nu va fi condamnat la inchisoare pe viata


COD GALBEN de instabilitate atmosferică accentuată

Interval de valabilitate: 29 mai, ora 13 – 30 mai, ora 06

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, vestul și nordul Olteniei și al Moldovei, precum și în nordul Munteniei. Aceasta se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, grindină, vijelii și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.