Press "Enter" to skip to content

VIDEO Recompensa promisă poliţistului german de origine română devenit eroul oamenilor adunaţi să voteze la München: „Are consumaţie gratuită la noi pe viaţă“

Poliţia din München a reuşit să gestioneze admirabil problemele generate de cozile şi înghesuiala de la secţiile de vot amenajate în capitala landului Bavaria. Printre eroii remarcaţi de românii care au aşteptat la rând se numără şi un poliţist german originar din Braşov.

Potrivit relatărilor de la faţa locului, poliţiştii au organizat spre orele serii zilei de duminică, 26 mai, un perimetru în preajma consulatului României din München în care au adunat câteva sute de persoane.

În acest fel, toţi românii din acel perimetru au putut să rămână acolo şi după ora 21.00, iar cei de la secţia de votare au fost obligaţi să aştepte pe fiecare român aflat în acel perimetru să voteze. Printre poliţiştii germani mobilizaţi să se ocupe de organizarea românilor, s-a remarcat unul care le-a vorbit oamenilor prin portavoce, în limba română, comunicând excelent cu mulţimea.

Jurnalistul Vlad Ursulean, aflat la faţa locului, a scris că respectivul poliţist este născut în Braşov şi le-a vorbit la portavoce în limba română.

Gestul poliţistului s-a viralizat în mediul online, iar braşovenii s-au gândit că bărbatul născut la ei în oraş merită mai mult decât nişte simple aplauze pe Facebook. Astfel, poliştistul a fost numit membru de onoare de către două cluburi din oraş, Kruhnen Musik Halle şi Rockstadt, şi va avea consumaţie gratuită pe viaţă.

loading...

Comments are closed.