Radu Mazăre: „Scăpați de mine, stați să vedeți când vin frații mei, gemenii!”

Înainte de Constanța a existat Drumul Taberei. Și, între cele două episoade, pentru o perioadă necunoscută publicului, pentru Radu Mazăre a existat Măgurele. Aici, alături de generația 1986, fostul politician și-a petrecut anii de liceu.

Nu mulți și-l aduc aminte cu multă plăcere, deși colegii spun, pentru Libertatea, că Radu evita, de obicei, contactul cu ceilalți din clasă, așa că pentru mulți a rămas un personaj neutru.

”Nu venea în tabere, participa doar la unele excursii și petreceri. Nu a venit la nici o reuniune de liceu”, rememorează aceștia. ”Dar era obraznic cu profesorii”.

Matricola 755050 / B.K. 610458

Însă nu cu toți. ”Își vedea foarte bine de interes. De exemplu, cu profesorii de specialitate, mate-fizică, se purta OK. În schimb, cu ceilalți era dificil. Țin minte că profa de franceză avea mult de furcă, mult de tras cu el”, spune alt coleg al fostului om politic. Afaceristul era cunoscut drept ”un om cu spate”.

”Se știa că părinții săi aveau oarecare legături și se vedea asta în comportamentul din clasă. Îi plăcea să fie în centrul atenției”. În pagina de catalog intrată în posesia Libertatea, părinții lui Mazăre, Ștefan și Victoria Gabriela, sunt prezentați drept: – inspector departament industrie alimentară – economist Ministerul Industrializării Lemnului În dreptul matricolei lui Mazăre, 755050 / B.K. 610458.

75 de lei pe abonament

Mazăre ajungea la școală cu unul dintre autobuzele speciale IFA. Erau 60 de astfel de mașini care aduceau elevi, studenți și lucrători pe Platforma Măgurele zilnic. ”Se venea în două tranșe. El urca la stația Râul Doamnei. Cu prima tură ajungeai la 7, 7.15. Cea de-a doua sosea în Măgurele pe la 8, 8 și ceva.

Se pleca la 14.30 și la 16.15”. Înainte de carele alegorice, Mazăre folosea bătrânele autobuze ale Institutului de Fizică Atomică. ”Totuși, să nu vă gândiți că era de colea”, povestesc colegii.

”Abonamentul lunar era de circa 75 de lei, destul de piperat. Alternativa era să combini mai multe autobuze și, în final, să iei 303-ul din Rahova, dar aveai de schimbat”. Ce însemnau 75 de lei? ”Tocmai începuse perioada în care nu prea se găsea salam de Sibiu, iar un sendviș cu salam de Sibiu era 2,5 lei la barul facultății!”.

de Răzvan Luțac

Citeste continuarea AICI

Loading...