Cât costă o cursă la Uber și Taxify în prima zi în care își face efectul ordonanța taximetriei

Începând de astăzi, 16 mai, a intrat în vigoare ordonanța de urgență care modifică legea taximetriei. S-a ajuns aici după mai multe proteste ale taximetriștilor, care au cerut Guvernului să modifice legea 38/2003. Aceștia s-au plâns de „concurența neloială” și au acuzat companiile de ridesharing, precum Uber, Bolt (fostul Taxify) și Clever, că ar funcționa ilegal.

Aplicaţiile pentru maşini în regim de car sharing, precum Uber, Bolt şi Clever, au anunțat că ar putea să nu mai aibă şoferi pe traseu începând de astăzi. Altfel spus, este posibil ca mulţi dintre cei 2,5 milioane de utilizatori ai acestor platforme să nu găsească o maşină disponibilă, să fie nevoiţi să aştepte foarte mult sau să plătească mai mult, chiar dacă aplicațiile vor funcționa în continuare

Cum aplicațiile nu pot fi închise, numărul șoferilor ar putea scădea, pentru că şoferii care folosesc aceste aplicaţii vor putea fi amendaţi mult mai uşor şi riscă amenzi de până la 5.000 de lei.

Citeste si articolul   Alerta la Ministerul Sanatatii. Un director a fost depistat pozitiv cu coronavirus

Ordonanţa elimină sintagma „în mod repetat” din Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi. Concret, până acum, persoanele fizice sau juridice care efectuau în mod repetat transport public de persoane, contra cost, erau sancţionate cu amenzi de la 1.000 lei, la 5.000 lei.

Însă, odată cu eliminarea acestei sitagme autorităţile nu vor fi nevoite să demonstreze că şoferii Uber, Bolt sau Clever transportă persoane în regim de taxi în mod repetat, este suficent să fie prinşi făcând asta o sigură dată pentru a fi amendaţi, notează StartUpCafe.

Eliminarea acestei sintagme a fost cerută insistent de taximetriști. După adoptarea ordonanţei, Guvernul a dat asigurări că în scurt timp va reglementa şi activitatea de ridesharing.

Digi24.ro a comparat care este prețul unei curse înainte de intrarea în vigoare a odonanței și care este prețul unei curse asemănătoare astăzi, după ce OUG a început să-și facă efectele. De notat însă că joi dimineață a plouat, iar prețurile la serviciile de car sharing tind să crească ușor. Cu toate acestea, la unele curse prețul s-a dublat.

Citeste si articolul   Doliu in lumea medicala din Romania. S-a stins unul dintre cei mai cunoscuti medici romani

De exemplu, o cursă de la Piața Romană până pe Șoseaua Panduri costa joi dimineață între 20 și 25 de lei. De obicei, o astfel de cursă într-o zi obișnuită ar fi fost la jumătate, în jurul a 10 lei.

Un alt caz concret: o cursă de la stația de metrou Pipera până la Piața Unirii costa joi dimineață aproape 50 de lei. În mod obișnuit, un client ar fi plătit în mod obișnuit mai puțin de 30 de lei.

O altă simulare arată că prețul unei curse a crescut cu aproape 50% în cazul unei aplicații și s-a dublat în cazul celeilalte. O astfel de cursă ar fi costat în mod normal suma minimă, adică 9 lei.