Dragnea spune că Iohannis e în spatele a ceea ce s-a întâmplat cu Guvernele Grindeanu şi Tudose

Preşedintele PSD Liviu Dragnea susține că preşedintele Klaus Iohannis se află în spatele a ceea ce s-a întâmplat cu Guvernele Grindeanu şi Tudose. În ceea ce o priveşte pe Viorica Dăncilă, Dragnea speră ca aceasta să reziste presiunii.’

Întrebat cine se află în spatele a ceea ce s-a întâmplat cu Guvernele Grindeanu, Tudose şi inclusiv în ceea ce se întâmplă cu premierul Dăncilă, Liviu Dragnea a răspuns: „Iohannis. Nu face singur, are instrumente şi instituţii pe care le foloseşte, oameni pe care îi foloseşte”.

Declarația a fost făcută la România TV, potrivit News.ro.

„Reteţa e simplă. Prima dată le spune că sunt mai mari decât erau în realitate şi că pot să fie şi mai mari. Le promite viitor şi stabilitate. Al doilea lucru, le spune că trebuie să se rupă de partid, că trebuie să lucreze cu el, cu Cotroceniul, cu serviciile, cu instituţiile de forţă. În al treilea rând, le spune că România a pierdut foarte mult, că au venit ei de-abia acum în funcţiile respective. Şi încet, încet mai strânge pe lângă ei diverşi indivizi foarte bine pregătiţi, foarte şcoliţi şi foarte perfizi, care alimentează în fiecare zi aceste lucruri.

Apar, nu erau înainte acolo. Dintr-o dată apar nişte prieteni pe care nu i-au avut niciodată, cu care nu au lucrat niciodată care nu i-au ajutat niciodată şi începe să le sucească mintea. Aşa s-a întâmplat şi cu unii parlamentari”.

Dragnea mai spune că speră ca premierul Viorica Dăncilă va rezista presiunii.

„O cunosc totuşi pe Viorica Dăncilă de foarte mulţi ani şi cred şi sper că îşi păstrează acelaşi caracter pe care îl ştiu eu de foarte mult. Nu cred că e cazul. Dar pericolul şi riscurile sunt aceleaşi. Adică stă în continuare într-un mediu foarte periculos. Nu e uşor să rezişti. Doar două lucruri te pot ajuta să rezişti: educaţia şi caracterul”, a spus șeful PSD.

PSD a înlocuit Guvernele conduse de Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, după ce relațiile dintre Liviu Dragnea și cei doi premieri s-au răcit. În cazul Grindeanu, a fost nevoie de moțiune de cenzură pentru schimbarea cabinetului.

Loading...