Polițista din Iaşi, despre „maşinile morţii” de serviciu: Neinscripţionate, cocine cu pretenţie de maşină/ Tatăl meu a murit după ce a auzit de accidentul în care am fost implicată

O poliţistă din Paşcani, implicată anul trecut într-un accident cu o maşină de serviciu, scrie că autoturismele cu care sunt trimişi unii poliţişti la evenimente sunt „maşinile morţii”. Femeia scrie că vrea să-şi trăiască viaţa decent, nu „cu frica de a urca într-o cocină cu pretenţie de maşină”.

Potrivit mesajului postat pe pagina sa de Facebook, Andrada Voicu susţine că tatăl său a murit după ce a auzit de accidentul în care a fost implicată şi că nimănui nu i-a păsat de acest lucru.

„Maşinile morţii. Cu astfel de autoturisme sunt trimişi unii poliţişti la evenimente. Neinscripţionate, cu semnale luminoase/acustice neomologate. În timp ce pe pagina oficială a Poliţiei Române se postează în fiecare zi fotografii cu domnişoare care au buzele uuuun pic mai mici decât colacul de la wc, cu dinţi perfect aliniaţi si zâmbete mişto, cu autoturisme noi si sclipitoare, noi ne pierdem dinţii, picioarele, vieţile, de parcă la începutul şcolii de poliţie am semnat contract cu moartea, nu cu instituţia în sine.

Cui îi pasă de faptul că stăm internaţi la ATI cu fracturi deschise, cu dureri sfâşietoare, cu hemoragii cerebrale, rugându-ne pentru vieţile noastre şi aşteptând să treacă perioada critică, pentru a şti sigur că vom scăpa cu viaţă? Cui îi pasă că tata a murit după ce a auzit de accidentul meu? Nimănui. Toţi cei <mari> care ne-au asigurat de sprijinul lor, ne-au întors spatele şi ne-au lăsat amanet”, scrie tânăra.

Andrada Voicu, agent de poliţie în vârstă de 27 de ani, mai scrie că nu vrea să moară la serviciu din cauza incompetenţei unora, sperând să mai aibă o viaţă lungă în faţă pe care să şi-o trăiască decent şi frumos, „nu cu frica de-a urca într-o cocină cu pretenţie de maşină”.

Poliţista adaugă că, după un astfel de accident, poliţiştii nu mai sunt întrebaţi de nimeni dacă sunt sau vor mai fi oameni normali sau dacă au rămas cu sechele.

„Nu îi pasă nimănui că cel puţin un an din vieţile noastre ne va fi furat de spitalizări, operaţii şi recuperare. Domnilor/doamnelor care ne conduceţi, îl mai ţineţi minte pe colegul nostru de la Suceava, care a fost înjunghiat de zeci de ori? Dar pe ceilalţi colegi care au murit cu zile? Căci noi ne aducem aminte şi aprindem lumânări pentru ei. Aţi vuit în toată ţara, că veţi face, că veţi drege, că ne veţi ajuta cu legi care să ne protejeze, că vom avea dotări şi maşini care să ne ofere siguranţă. (…) Situaţia e aceeaşi în fiecare zi. Domnilor/doamnelor care ne conduceţi, dumneavoastră aveţi impresia că cerem prea mult? Eu sunt de părere că îmi cer doar dreptul la viaţă. Că nu trebuie să ne facem serviciul în sicrie pe 4 roţi”, mai scrie poliţista.

Postarea a strâns câteva sute de aprecieri, iar majoritatea celor care comentează sfătuieşte poliţista să continue să scrie, deoarece „are multe de spus”.

„Maşini de poliţie pline de rugină, complet nesigure, ambulanţe care se strică în fiecare săptămână, fără dotări minime, spitale în care se moare din cauza infecţiilor, şcoli unde mor copii înecaţi în latrine sau cade tavanul în capul copiilor. Asta-i o parte a României anului 2019, ţara care are preşedinţia UE. De partea cealaltă primari cu pensii speciale, cu lefuri speciale, cu amante speciale. Parlamentari cu legi speciale, pensii speciale (…). E o Românie în care se moare din orice şi o altă Românie în care cei care trăiesc au grijă să îi omoare pe cei care-i plătesc. Cine-i de vină? Hai să ne privim în oglindă şi să privim în jur”, a comentat un utilizator.

În 4 aprilie 2018 o autospecială de poliţie s-a izbit frontal de un autoturism în urma unei depăşiri pe linie continuă, accidentul având loc în zona Blăgeşti, judeţul Iaşi, lângă Paşcani.

Surse judiciare au declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că în maşina de poliţie, care circula cu semnalele luminoase şi sonore în funcţiune, se afla Andrada Voicu împreună cu un alt poliţist şi cu un câine de urmărire şi mergeau la un caz pentru a căuta o fetiţă dispărută de acasă.

„În urma accidentului, poliţista din Paşcani a suferit o fractură de femur stâng, fractură zigomatică dreapta, hemoragie abdominală, fiind operată”, au spus sursele citate.

Mașinile morții. Cu astfel de autoturisme sunt trimiși unii polițiști la evenimente. Neinscripționate, cu semnale…

Publicată de Andrada Voicu pe Joi, 2 mai 2019

Loading...