Press "Enter" to skip to content

Alertă meteo cu efect imediat. 9 judeţe lovite acum de vijelii puternice şi fenomene meteo extreme

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis în urmă cu puţin timp mai multe avertizări de vreme severă imediată Cod Galben şi Cod Portocaliu în 9 judeţe.

Potrivit meteorologilor, fenomene meteo periculoase se manifestă acum în 9 judeţe, cum ar fi căderi de grindină, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, averse torențiale.

Avertizare meteo de vreme severă imediată

Judeţele care intră sub avertizarea de vreme severă imediată, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, sunt: Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Alba, Sibiu, Satu Mare, Arad, Botoşani, Iaşi, şi Bihor.

Se recomandă luarea de măsuri de siguranţă, deoarece se aşteaptă ca vântul puternic să producă distrugeri, cum ar fi căderi de arbori sau destabilizarea structurilor neasigurate corespunzător.

De asemenea, pentru judeţul Iaşi a fost emis Cod Portocaliu de furtuni şi vijelii. Se vor semnala: vijelii puternice, grindină averse însemnate.

Alertele sunt valabile până la ora 20, cu posibilitate de prelungire, în funcţie de evoluţia frontului atmosferic. La ultima avertizare cu efect imediat emisă de ANM, o tornadă uriaşă s-a format la Drajna, în Călăraşi.

Loading...

Comments are closed.