Dragnea visează la un mega-miting la Iaşi ca să le facă în ciudă lui Merkel şi Macron

Social-democrații au primit consemn să deplaseze în data de 9 mai la Iași minimum 40 000 de oameni la un miting pe care președintele partidului îl vrea ca o contrapondere la incidentele de sâmbăta trecută, când a fost huiduit de protestatari, au declarat pentru Digi24.ro surse din conducerea PSD.

Mitingul se dorește a fi însă și un eveniment care să deturneze din atenția publicului de la Summit-ul de la Sibiu, programat în aceeași zi.

Pesediștii nu au făcut încă cerere pentru a obține autorizație pentru această manifestație, a declarat pentru Digi24.ro primarul Iașului, Mihai Chirica. ”Da, a apărut în spațiul public o astfel de informație, dar nu o pot confirma pentru că nu avem nicio înștiințare oficială”, a spus primarul Chirica.

În ziua de 9 mai este programat la Sibiu Summit-ul informal al șefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană. Evenimentul se va desfășura în clădirea Primăriei Municipiului Sibiu și va fi găzduit de Klaus Werner Iohannis, președintele României, statul care deține în prezent Președinția Consiliului Uniunii Europene. Președintele Consiliului European, Donald Tusk, va prezida reuniunea.

La Summit-ul informal de la Sibiu vor participa Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, dar și liderii țărilor UE, de la Angela Merkel și Emmanuel Macron până la premierul Spaniei, Pedro Sanchez.

Loading...