Un tată de 25 de ani a primit o inimă nouă, în urma unui transplant, la Târgu Mureș

Minunea de Paşte s-a împlinit pentru un tânăr de 25 de ani, din Zalău. Când se aştepta mai puţin, a primit o inimă nouă. Era în stare gravă şi doar un transplant îi mai putea salva viaţa. La Institutul Inimii din Târgu Mureş, a avut loc al doilea transplant din acest an. Tânărul tată a trecut cu bine de operaţie, iar familia lui a primit vestea în lacrimi.

Inima care bate acum în pieptul lui Alex a fost adusă cu un elicopter din Baia Mare. Medicii din Târgu Mureş, de la singurul institut din ţară, unde se efectuează transplant de inimă, s-au grăbit să ajungă cu pacientul în sala de operaţii. Aproape cinci ore a durat intervenţia.

Orele s-au scurs greu pentru familia care a aşteptat cu înfrigurare anunţul doctorilor. Că Alex a fost salvat.

IOAN BOIEȘU, socrul lui Alex: Am crezut şi Dumnezeu, uite, o şansă! Un cadou de Pasti.

ANGELICA LAZĂR, mătușă: Ne gandeam chiar ca nici nu o să-l mai gasim in viata cand venim.

Pentru tânărul de 25 de ani viaţa s-a schimbat dramatic în urmă cu patru ani. Lucra în Marea Britanie, când a aflat că are probleme cardiace grave. Pentru tânăra lui soţie şi pentru fetiţa lor de un an şi jumătate, a continuat să lupte.

Eram in străinătate si s-a umflat foarte tare la burta. Şi s-a dus la urgenţă în Cluj şi i-a spus ca are probleme la inima si la cateva luni i-a montat un defibrilator.

În ultimele luni, Alex a stat la Terapie Intensivă cu puţine şanse de supravieţuire. Cu o săptămână înainte de Paştele Ortodox, a trăit minunea.

Familia unui bărbat de 39 de ani, aflat în moarte cerebrală, a acceptat să-i doneze inima. Iar Alex a fost compatibil.

Mesajul transmis de soţie prietenilor este emoţionant.

“Nu există nici o lege: Dumnezeu face ce vrea. Dumnezeu poate schimba cursul întregii lumi pentru un singur om”, a spus soția tânărului.

Un gest deosebit şi le multumim celor care au făcut acest gest. Şi în primul rând lui Dumnezeu şi la medici.

Loading...