Se dau bani de la stat! Liviu Dragnea a făcut anunțul! Cine poate primi 20.000 de lei

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că fiecare gospodărie de la țară va primi suma de 20 de mii de lei din partea Guvernului României! Liderul social-democrat spune că Executivul urmează să aprobe proiectul de sprijin pentri zona rurală prin Ordonanță de Urgență!

Liviu Dragnea a anunțat că fiecare gospodărie va primi câte 20 de mii de lei
Banii vor servii la îmbunătățirea condițiilor de locuire în mediul rural sau pentru achiziționarea de utilaje agricole, iar acesta nu este un ajutor de stat, după cum a precizat liderul PSD.

”Plecând de la idea că această regiune are un PIB pe locuitor de 27,000 de lei față de 44,000 de lei media națională, am gândit, am elaborat un program specific de sprijin punctual pentru această regiune. O să vă spun doar câteva elemente din program, restul programului sper ca în toată această perioadă să îl faceți cunoscut pentru ca oamenii să îl poată să îl acceseze.

Citeste si articolul   ULTIMA ORA! Declaraţia Poliţiei după ce fetiţa de 11 ani dispărută în Dâmboviţa a fost găsită fara viata. Cine este suspectul

Dragnea spune că oamenii pot anvelopa casele sau pot cumpăra utilaje agricole cu banii de la Guvern
Este vorba în primul rând de acordarea a 20,000 de lei pentru fiecare gospodărie pentru îmbunătățirea condițiilor de locuire în mediul rural și dotarea gospodăriilor cu utilaje agricole. Cei care vor și mai mulți bani pot merge până la 40,000 de lei și le putem acorda garanții pentru credit.Și aici vorbim de izolarea termică și energetică prin anvelopare și tâmplărie termoizolantă, încălzire cu centrale termice, conectarea gospodăriilor la rețeaua de apă, canalizare și gaze, amenajarea de grupuri sanitare în interiorul locuinței, apă caldă menajere prin sisteme solare. Programul se adresează cetățenilor, persoane fizice și va fi aprobat cât de curând prin OUG și nu are caracter de ajutor de stat”, a declarat Liviu Dragnea, aflat în precampanie electorală în Botoșani.

Liviu Dragnea mai spune că vor fi susținute zonele cele mai defavorizate prin încurajarea investițiilor și prin crearea locurilor de muncă. ”Prin această schemă vor fi sprijinite construcțiile pentru sănătate, pentru industria alimentară, construcțiile turistice și construcțiile de depozitare.

Citeste si articolul   Scade vârsta de pensionare. Mii de români sunt vizați

Se vor finanța următoarele programe: program pentru dezvoltarea afacerilor mici, ajutor de până la 200,000 de euro, număr de beneficiari în prima etapă 10,000. Dacă se va atinge numărul de 10,000 programul se va extinde. Centre de radioterapie pentru copii și adulți pentru perioada 2019 – 2020, 20 de centre.

Centre multifuncționale rurale și anume dorim ca cetățenii dintr-o comună să nu mai fie nevoiți să meargă în reședința de județ și să punem în aceste centre pentru care se acordă până la 200,000 de euro poștă, bănci, direcții agricole, reprezentanții APIA sau ANAF în așa fel încât cetățenii să meargă doar într-un loc la ei în localitate.

Se poate acorda până la 25 de milioane de lei pentru acest lucru. Restul de programe o să vi le spună colegii dumneavoastră, o să le prezentați cetățenilor în perioada următoare”, a adăugat liderul PSD.