O mamă din Bistriţa îi cheamă la nunta fiicei pe cei cărora le-a donat organele fiului ei mort acum 6 ani

O mamă din Bistriţa îi cheamă la nunta fiicei pe cei cărora le-a donat organele fiului ei mort acum 6 ani. Flaviu a intrat în moarte cerebrală după un teribil accident şi părinţii lui au decis să doneze organele. Cei care le-au primit sunt căutaţi acum de femeie, care-i vrea alături la nunta surorii lui Flaviu.

Semina Ferencz are 56 de ani şi a lansat un apel emoţionant, scrie Libertatea, în încercarea de a-i avea alături la nunta fiicei sale, îns eptembrie, pe cei care au primit organele fiului ei, Flaviu, mort în urmă cu aproape 6 ani.

Acesta împlinise 26 de ani şi era înebunit de sporturile extreme. Făcea longboard, în descoperise la Cluj, pe vremea studenţiei. E o placă mai lungă decât cea de skateboard şi care atinge o viteză mult mai mare.

Era iulie 2013, când Flaviu s-a dus cu mașina, împreună cu doi prieteni, la Roșia de lângă Beiuș. ”Au plecat să se dea pe un drum dinspre Roșia spre Beiuș, un drum cu serpentine, care le creștea adrenalina”, își amintește Semina Ferencz, mama lui Flaviu.

Citeste si articolul   O româncă a murit la Paris, înainte să fie cerută în căsătorie! Gestul care a costat-o viața

La urcare, pe serpentine, tânărul s-ar fi legat cu o frânghie de spatele mașinii, pentru ca prietenul lui care conducea să îl tragă, povestește mama, care a aflat scena tragică de la o femeie care era cu vacile la păscut, martor ocular. Au făcut asta pe rând toți trei, adaugă ea. ”Se trăgeau unii pe alții”.

Flaviu avea 26 de ani

La un moment dat, lui Flaviu i-a alunecat placa de sub picioare și a căzut pe spate. Tânărul purta cotiere și genunchiere, dar nu și cască. S-a lovit grav la cap. Flaviu a ajuns în comă la Spitalul Județean Oradea. Medicii i-au spus mamei că băiatul a avut un hematom la creier și că nu mai poate fi salvat.Mama lui Flaviu i-a donat organele, i-ar vrea pe primitori la nunta fiicei ei
Mai târziu au întrebat-o dacă este de acord cu donarea organelor lui Flaviu. ”Eu sunt, dar trebuie să mă consult și cu soțul, care e în Spania”, a răspuns femeia. ”De copilul meu nu se atinge nimeni”, a spus Geza Ferenz, soțul ei, la telefon. Apoi s-a urcat în primul avion și a venit să-și vadă fiul.

Citeste si articolul   Mihai Voropchievici: Horoscopul runelor pentru săptămâna 22 - 31 aprilie. Săgetătorii dau lovitura, Gemenii trebuie să schimbe tactica

“Ai vrea să-i dea cineva ceva să-l scape?”, l-a întrebat Semina pe bărbat când a ajuns. “Da.”, a spus tatăl lui Flaviu. “Această șansă nu o are, creierul lui este gelatină. Dar putem oferi viață altor oameni.”, i-a spus soția. Câteva minute mai târziu, soțul a acceptat ideea că băiatul lui nu mai poate fi salvat. Au mers împreună să semneze documentele prin care și-au dat acordul să doneze organele băiatului.

Legea le interzice donatorilor să știe numele celor care au primit organele, pentru a nu cere recompense. Semina Ferencz știe doar că ficatul și rinichii copilului ei au ajuns la trei oameni. Sunt doi tineri care aveau aproape aceeași vârstă cu fiul ei, unul din Zalău și unul din Cluj, și o doctoriță din București.

”Aș vrea să îi invit la nunta fetei. Măcar la cununia civilă și la preot, dacă nu vor la masă, să nu creadă că vreau să îmi pună bani. Să simt că este și fratele ei alături de ea în cel mai frumos moment”, spune, printre lacrimi, Semina Ferencz.

Citeste si articolul   Iulia Albu, acuze grave la adresa lui Carmen Iohannis, cu privire la tinuta acesteia: "A abuzat de un privilegiu care NU ii apartine"

Dacă nu vor sau nu pot să vină la nuntă, i-ar plăcea măcar să îi cunoască. ”Nu aș vrea decât o îmbrățișare, să știu că la ei e ceva de la copilul meu.”

Flaviu, despre care mama spune că ”avea un suflet de aur”, ar fi avut astăzi 32 de ani. Nunta surorii lui, la care sunt invitați cei care au primit rinichii și ficatul lui, este pe 20-21 septembrie 2019, la Cluj-Napoca.