Au ucis o ursoaică, după care au aruncat cu bere pe ea: „Pomana porcului, hai să trăim”

Imagini revoltătoare în Buzău, după ce sătenii şi vânătorii au batjocorit cadavrul unui urs, în semn de răzbunare pentru pagubele produse.

Ursoaica a atacat săptămâni la rând gospodăriile din satele de munte ale judeţului şi ar fi omorât zeci de păsări şi oi. De teamă că ar putea fi şi ei atacaţi, localnicii au cerut Ministerului Mediului autorizaţie de împuşcare şi, după două săptămâni în care vânătorii au stat la pândă, ursoaica a fost ucisă.

În fruntea echipei de vânători s-a aflat primarul comunei Colţi din judeţul Buzău. Pavel Rădulescu este cel care a cerut Ministerului Mediului autorizaţia de a împuşca sălbăticiunea. Şi cum operaţiunea a fost un real succes, edilul a găsit de cuviinţă să sărbătorească.

„Şi acum pomana porcului, hai să trăim. A mâncat destul, acum îi dăm de băut.”

Vânătorii spun că ursoaica avea 3 pui. Animalul obişnuia să se apropie foarte des de sat, aşa că această captură nu face decât să le răzbune pagulebe, spun oamenii.

„Na, uite un urs legat! Aşa îi trebuie! Cine face că el, aşa să păţească! Câte nopţi am avut eu nedormite din cauza ta! Ba da’ frumos mai e!”

„Un act de cruzime”

Ziadin Murad, voluntar protecţia animalelor: „Nişte oameni care au o cultură şi care au un respect pentru animale nu pot să facă aşa ceva. Este un act de cruzime. Chiar dacă ar fi fost în legitimă apărare, nu scuză ceea ce au făcut dânşii.”

Animalul a fost batjocorit minute întregi, timp în care vânătorii l-au filmat şi au postat imaginile pe reţelele de socializare.

De cele mai multe ori, animalele se hrănesc cu resturile din pubele de gunoi. Alteori, atacă oile sau vacile sătenilor. Legea spune că Ministerul Mediului trebuie să-şi dea avizul de câte ori vânătorii cer să ucidă un urs. În acest caz, avizul a fost dat cu mare uşurinţă.

Loading...