Tânără cu arsuri grave, dusă în Belgia, pentru că în România nu sunt locuri. Apel umanitar

O tânără din Sfântu Gheorghe, care are arsuri pe aproximativ 50 % din suprafața corpului în urma unui accident, va fi transferată la un spital din Belgia, pentru că nu este niciun loc liber în România.

Fata petrecea alături de iubitul ei într-o cabană în Delta Dunării, când s-a produs o explozie! Adusă de urgență la spitalul din Tulcea, medicii de acolo au încercat ore în șir să-i găsească un loc într-un spital, dar în toată țara nu sunt decât 13 locuri pentru marii arși, și toate erau ocupate!

Fata a fost urcată într-un elicopter cu destinația Timișoara, dar nici acolo nu a mai ajuns.

Tânăra de 25 de ani este în continuare în stare extrem de gravă la Spitalul Județean din Constanța. Medicii de aici au supus-o mai multor intervenții chirurgicale pentru a o ajuta să rămână în viață. Din păcate, medicii nu pot face mai mult, pentru că spitalul din Constanța nu a fost inclus de ministerul Sănătății în centrele care tratează marii arși și nu dispune de aparatura necesară.

Familia fetei nu înțelege de ce nu i se găsește un loc într-un centru specializat din România la mai bine de 30 de ore de la petrecerea incidentului și nu își explică de ce a fost plimbată ore în șir fără sens cu elicopterul SMURD, dacă a ajuns tot la Constanța.

Printr-un calvar incredibil a trecut o tânără de 26 de ani din Tulcea, care a suferit arsuri extrem de grave, dar nu poate fi tratată în niciun spital specializat din România …pentru că nu sunt locuri libere. Fata petrecea alaturi de iubit în Delta Dunării când a fost surprinsă de suflul unei explozii. Adusă de urgență la spitalul din Tulcea, medicii de acolo au încercat ore în șir să-i gasească un loc într-o clinică specializată în mari arși din România, dar au fost refuzați din lipsă de spațiu. În cele din urmă, tinara a fost urcată intr-un elicopter SMURD cu destinația Timișoara, dar nici acolo nu a mai ajuns. După câteva ore de zbor, elicopterul SMURD s-a întors din drum și a ajuns la Constanța.Domnul din imagine este Constantin Neculai, tatăl tinerei de 25 de ani, un om care de zeci de ore se luptă cu sistemul sanitar din România.Poate că cineva îi va da răspunsuri la aceste întrebări !Amănunte la StirileProTV

Publicată de Adrian Gorpin pe Marţi, 16 aprilie 2019

Pe de altă parte, Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a anunțat că tânăra va fi transportată la un spital din Belgia când toate documentele vor fi gata! Tocmai de aceea, familia tinerei este obligată să se întoarcă la Tulcea pentru a completa mai multe acte necesare acestui transport extern.

Ministrul Pintea încă nu a explicat de ce a fost plimbată tânăra fără sens.

În România, sunt doar 11 locuri pentru marii arși în București, și alte două la Brașov.

Fata se numește Madălina, are 25 de ani și este în stare gravă, având afectate și căile respiratorii. Familia și prietenii s-au mobilizat și cer ajutorul oamenilor. Mădălina are nevoie de sânge și de orice donație financiară:

Loading...